Početna Gradske teme Novi Sad iznajmio 36 vozila za upravu i gradske službe

Novi Sad iznajmio 36 vozila za upravu i gradske službe

0

Grad Novi Sad iznajmio je 36 vozila na tri godine, po ceni od 105,5 miliona dinara sa PDV-om.

Kako je ranije objasnio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, automobili i kombi se iznajmuljuju zato što je poslednja veća kupovina vozila bila pre gotovo deceniju, te postoji potreba za obnovom voznog parka.

Na ponovljenom tenderu učestvovala su dva ponuđača, “Ling mobility solution” koji je ponudio cenu od 105,5 miliona dinara sa PDV-om, i “AKS Fleet solution” sa cenom od 107,4 miliona dinara sa uračunatim porezom. Posao je dobila firma koja je ponudila nižu cenu.

Novi Sad će lizing otplatiti u ratama tokom tri godine. U 2021. za ovu namenu će biti izdvojeno 15 miliona dinara, a ostatak sredstava biće izdvojen u 2022. i 2023. godini.

U ugovoru se kaže i da “ukoliko usled objektivnih okolnosti, koje ne zavise od volje naručioca (Novog Sada), u 2022. i 2023. godini, ne budu obezbeđena sredstva za ove namene, ugovor će se smatrati raskinutim u pogledu pojedinačnog vozila danom isteka roka za koji je plaćena zakupnina, i neće se smatrati da naručilac nije ispunio svoje ugovorne obaveze.”

Ovim tenderom u zakup je uzeto 11 automobila u srebrno metalik boji sa benzinskim motorom od minimum 900 kubika, 10 automobila u beloj akrilnoj boji sa benzinskim i motorom na gas minimalne snage 1.350 kubika, kao i osam crnih metalik automobila sa dizel motorom od 1.950 kubika. Takođe uzete su i četiri limuzine u crnoj metalik boji sa dizel motorom od minimum 1.950 kubika koje su najverovatnije namenjene za duža putovanja, jer se za njih traži i navigacioni sistem sa mapom Evrope.

Tender obuhvatio i zakup još dva vozila, u srebrno metalik boji, sa nešto snažnijim motorima, kao i jednog teretno vozila – kombija.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay