Početna Gradske teme Novi Sad od januara bogatiji za još jedan bioskop

Novi Sad od januara bogatiji za još jedan bioskop

tumblr_static_massena01

Naš grad biće bogatiji od januara naredne godine za još jedan bioskop, pošto se u sklopu Tržnog centra “ Big Ce” na Sentandrejskom putu gradi poslovna zgrada od 5.000 kvadratnih metara, u kojoj će se nalaziti deset multipleks sala. Na repertoaru će biti domaći i strani filmovi, pa će Novosađani moći da biraju. Uz bioskop “Arenasinepleks” u centru grada, filmove će za nekoliko meseci moći da gledaju i na periferiji. Kako smo juče videli na licu mesta, uprkos vrućini neimari su bili na građevini na kojoj se još ne nazire šta se zida. Uz bioskopske sale, saznajemo, u zgradi će biti restoran ili kafić. Ulaz u bioskop biće direktno sa Sentandrejskog puta gde se nalazi i ogroman parking. Investitor objekta je izraelska kompanija “Big Ce Srbija”.

Još jedan objekat kulture završava se na području grada Novog Sada. Za nekolio dana biće završen prilaz Domu kulture u Futogu u Ulici Sime Šolaje 52 gde građevinari trenutno pripremaju teren za popločavanje. Unutrašnjost objekta od 900 kvadrata završena je u potpunosti, a JP “Poslovni prostor“ , kao investitor, uvelo je zidare u posao u februaru ove godine. Izgrađeni Dom kulture čini suteren, prizemlje sprat i potkrovlje. Futožani će tu imati salu za priredbe, prostorije gde će vežbati kulturno-umetnička društva, kancelarije i lokale.

Uz poslovnu zgradu “Minakva”, izgrađenu pre sedam godina, u toku je popločavaljnje pešačke staze u dužini od 130 metara. Osim “Minakve” u posao su uključeni i Zavod za izgradnju grada i “Gradsko zelenilo”. U “Minakvi” saznajemo da je vrednost radova oko 100.000 evra, te da će uz široki trotoar biti postavnjene i klupe za sedenje, javna rasveta i posađeno zelenilo.

Po rečima direktorice “Minakve” Sanje Bjelice dugo se čekalo na ove radove. Pohabani trotoar je ružio sliku izgrađene poslovne zgrade, pa će nova staza sada dati i lepši izgled poslovnim prostorijama.

– Novi trotoar daće drugi izgled, ne samo fabrici već i ukupnom izgledu prometne saobraćajnice u širem delu Novog Sada. Uz javnu rasvetu sve će izgledati modernije i biti uklopljeno u arhitekutru koju gledamo u metropolama – navela je Sanja Bjelica.

U Novom Sadu trenutno je otvoreno i 250 gradilišta – porodični placevi i poslovno–stambeni objekti, čija je gradnja mahom započeta ranijih građevinskih sezona, a ne ovog proleća. Malo tih gradilišta nalazi se u blizini velikih saobraćajnica jer su u njihovoj blizini već izgrađene zgrade za stanovanje u vreme kada je pre desetak i više godina stanogradnja u Novom Sadu bila u zamahu. Gradilišta su sada otovrena u sporednim ulicama, na primer u Ulici Pavla Vujisića bb na Sajlovu, Ogledna polja bb…

Gradi se i u blizini centra Novog Sada, pa se tako završavaju stanovi i lokali u Šafarikovoj ulici 31, Kosovskoj 37, Sremskoj 5, Ulici Laze Kostića 18…

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija