Početna Gradske teme Novi Sad partner Republici u gradnji stanova za Vojsku i MUP

Novi Sad partner Republici u gradnji stanova za Vojsku i MUP

0

U Novom Sadu danas počinje izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a kamen temeljac položiće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Gradiće se ukupno 548 stanova.

Zajedno sa predsednicom vlade, kamen temeljac u naselju Jugovićevo, položiće i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Svečanom početku izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu prisustvovaće i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i pokrajinski premijer Igor Mirović.

U prvoj fazi, za koju je Vlada Srbije obezbedila preko 64 miliona evra, u nekoliko gradova Srbije biće izgrađeno 1.578 stanova. Gradnja je već počela u Nišu, Vranju, Kragujevcu i Kraljevu.

Gradilište u novosadskom naselju Jugovićevu spremno je za početak gradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je Grad Novi Sad solidan i iskren partner Republici u ovoj investiciji.

Metar kvadratni stana koštaće 500 evra.

Naglašava da je ta povoljna cena podsticaj države, kao i politike i predsednika Srbije i Vlade da se pomogne vojnicima, policajcima i pripadnicima službi bezbednosti kako bi videli da imaju podršku i građana i države.

– Na ponos Grada Novog Sada, ne samo za pripadnike snaga bezbednosti, pravimo praktično novo, moderno naselje, planski građeno za više od 8.000 građana – rekao je Vučević i naveo da je planirano da u tom naselju budu i škola i obdanište.

– Ovo je velika pobeda i predsednika Republike i Vlade, i svih nas koji smo makar malo doprineli da i Novi Sad bude na mapi gradova gde se grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti – rekao je Vučević i naveo da je ponosan što se u Novi Sad vraća urbanistički red.

Nije, kaže, lako srediti sve nasleđene probleme, ali i naglašava da je ovo prilika da se pokaže da su dostojni izazova i da građanima pruže najbolje moguće uslove za život.

Naveo je da će Grad Novi Sad u tom naselju raditi na dovođenje grejanja, izgradnji vodovoda i kanalizacije, ali i na uređenju ulice, trotoara, parking prostor, zelene površine i igrališta, te da će Grad biti zadužen i za izgradnju obdaništa i škole.

Najavio je da će se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, Vladom Srbije i Pokrajinskom vladom razgovarati o izgradnji atletskog centra.

– Mi smo u fazi projektovanja. Hoćemo da Ivana Španović, Milica Kardašević i mnogi novi i budući pobednici, atletičari imaju najbolje uslove da treniraju, da ljudi dolaze u Novi Sad na pripreme za najveća atletska takmičenja – kaže Vučević.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay