Početna Gradske teme Novi Sad poklanja 200.000 dinara bebama rođenim 1. februara

Novi Sad poklanja 200.000 dinara bebama rođenim 1. februara

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je porodilište ”Betanija” povodom rođenja prve bebe sa teritorije Novog Sada na Dan Grada Novog Sada. Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, od ove godine uveden je poklon i za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200.000 dinara po detetu.

Kako je rečeno u porodilištu, u 9.04 časova majka Dobrica Petković na svet je donela dečaka teškog 3.180 grama, porođaj je izvršen carskim rezom, a i beba i majka su dobro.

– Čestitam roditeljima, i drago mi je što će, osim 1. januara od sada i 1. februara Grad novčano pomagati porodice tog dana rođene dece. To je lep doprinos obeležavanju rođendana Novog Sada, ali i podrška pronatalitetnoj politici, pre svega porodicama koje su dobile najlepšu vest na taj dan. Čestitam profesoru Vejnoviću na najprestižnijoj nagradi koju Grad dodeljuje, a koja je ujedno izraz zahvalnosti svim zaposlenima na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, na čije rezultate rada smo ponosni. Godišnje bude oko 6.000 porođaja, a najvažnije je da je tokom 2017. u Novom Sadu rođeno 200 beba više nego 2016. godine – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Tihomir Vejnović zahvalio se gradonačelniku što će i 1. februara Grad Novi Sad iskazati humanost i dobročinstvo prema porodicama beba koje se tog dana rode.

– Najlepša vest je da iz godine u godinu broj porođaja u ”Betaniji” raste za jedan odsto i što Novi Sad beleži pozitivan prirodni priraštaj. To mnogo znači za budućnost, ne samo našeg grada, već i Vojvodine i Srbije – zaključio je Vejnović.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs