Početna Gradske teme „Festival ljubavi“ otvoren puštanjem balona uz „Iskrice i Munje“ i „Drum ’N’...

„Festival ljubavi“ otvoren puštanjem balona uz „Iskrice i Munje“ i „Drum ’N’ Zez“

0

Na Trgu slobode u četvrtak, 1. februara, svečano je otvoren drugi po redu „Festival ljubavi“ koji se, od ove godine, održava na više lokacija u gradu.

Uz zvuke hora „Iskrice i Munje“, manifestaciju su na 270. rođendan Novog Sada otvorili najmlađi posetioci svečanim puštanjem balona u obliku srca u vazduh. Kasnije istog dana, okupljeni su uživali u koncertu novosadskog benda „Drum’n’Zez“.

Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Novog Sada, pozdravio je organizatore i prisutne u ime Grada uz reči da Novi Sad poslednjih 5 godina beleži kontinuiran rast poseta, kako stranih, tako i domaćih turista.

– Prošla godina je zaista bila rekordna jer smo ostvarili oko 370 hiljada noćenja. Veoma važno za turističku ponudu Novog Sada jesu festivali koji su nas postavili na turističku mapu Evrope I sveta. Takođe mi je veoma drago da se ovaj festival dešava upravo u februaru jer su ovi meseci za nas najvažniji, a naš zadatak je da promovišemo Novi Sad kao “city-break” destinaciju. Čestitam organizatorima na organizaciji ovog događaja i posebno mi je drago što se festival ove godine održava na više lokacija, kao i što su ustanove kulture uvezane u jedinstvenu ponudu – naglasio je direktor organizacije.

Tako će posetioci biti u prilici da prisustvuju promocijama knjiga sa temom ljubavi, ljubavnim pričama koje se kriju iza najvećih umetničkih dela galerija, maratonu filmskih klasika, turističkoj turi kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, u saradnji sa Galerijom Matice srpske, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, Galerijom likovne umetnosti poklon-zbirkom Rajka Mamuzića, Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Arenom Cineplex i drugima.

Novosađani i turisti mogu svakog dana od 18 i 19 časova da uživaju u raznovrsnom programu na centralnom gradskom trgu – nastupima akustičnih bendova i umetnika koji izvode klasičnu muziku, a vikendom će biti organizovane plesne večeri i nastupi dečijih vokalnih sastava.

Večerašnj program otvaraju prvo najmlađi od 18 časova. Na bini će nastupiti takmičari emisije “Neki novi klinci“.

Od 19 časova slušamo Akustičnu distancu.

U drvenim kućicama, i ove godine izlagači će tokom trajanja festivala nuditi hranu, piće i rukotvorine. Trg ponovo krasi zid od prirodnog cveća „Flower wall“ na kom je na 30 svetskih jezika napisano „ljubav“. Posetioci mogu da se fotografišu kod „vrata ljubavi“, „kissing pointa“ i retro zida sa ramovima za slike, a svi oni koji budu želeli, mogu se da se provozaju fijakerom ljubavi.

„Festival ljubavi“ organizuju „Color Press Grupa“ i „Ninamedia“, uz podršku Grada Novog Sada i Udruženja građana “Subsidium”, “Petrovaradin medija” i “The Best Fest”. Manifestacija traje do 17. februara, a više informacija i program festivala možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2018 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Prijatelji festivala su Fuzetea, Unicredit banka i Heineken Srbija.

Autor: NsHronika