Početna Gradske teme Novi Sad slavi 275. rođendan sa pobratimskim i prijateljskim gradovima

Novi Sad slavi 275. rođendan sa pobratimskim i prijateljskim gradovima

0

Povodom 1. februara, rođendana Novog Sada, gradonačelnik Milan Đurić zajedno je sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović bio domaćin prijema u Gradskoj kući delegacijama pobratimskih i prijateljskih gradova.

“Više je značajnih datuma za naš grad, od Dana oslobođenja, do gradske slave, a danas, kada slavimo 275. rođendan, posebno smo ponosni. Hvala svim prijateljima što su došli da uveličaju naše slavlje i dan Srpske Atine. Nastavljamo da jačamo već jako prijateljstvo koje Novi Sad neguje decenijama sa svojim pobratimima. Ono nam daje snagu da budemo uporni u nameri da Novi Sad učinimo još boljim mestom za život i da sanjamo velike snove. Početkom ove godine, ispratili smo titulu Evropske prestonice kulture, predavši štafetu dalje. Ta prestižna titula nam je došla u ruke i zahvaljujući podršci naših prijatelja. Zato hvala im na tome, što su bili tu još od procesa kandidature, do osvajanja titule i tokom realizacije programa. Sada smo mi tu za njih, da podelimo naše iskustvo i damo savete, a ništa nam neće biti draže, nego da neka od narednih kulturnih prestonica, bude upravo iz reda naših prijatelja”, rekao je gradonačelnik Đurić obraćajući se prisutnima.

Ove godine, Grad su povodom proslave rođendana posetile brojne delegacije. Između ostalih, tu su predstavnici Budve, Pečuja, Gomelja, Kumanova, Istočnog Sarajeva, Banja Luke, Sankt Peterburga, Tivta, Herceg Novog i Bijeljine.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs