Početna Gradske teme Novi Sad svetski prvak u zimskoj vožnji bicikla

Novi Sad svetski prvak u zimskoj vožnji bicikla

0

Novi Sad je pobedio na svetskom takmičenju gradova u kojima ima najviše ljudi koji zimi idu biciklom na posao ili u školu.

Takmičenje “Winter bike to work day” traje već nekoliko godina među biciklistima širom sveta, a nagradu osvaja grad čiji su stanovnici najaktivniji, odnosno koji se prijave na istoimenom sajtu.

– Prethodnih godina nam je titula izmicala, ali ovog puta smo rešili da pobedimo. Oko 1.400 sugrađana uključilo se u takmičenje, a verovatno je još mnogo više njih i čulo za “Winter Bike To Work Day”. Ove godine u takmičenje su se uključile i škole sa svojim učenicima, a ti glasovi bili su presudni u trci za svetskog prvaka. Konkurencija je bila jaka – poručili su u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi.

Kako dodaju, nagradu je osvojilo 1.393 Novosađana, od kojih je 115 učesnika. Iza Novog Sada je Denver sa 1.165 biciklista, pa Boulder sa 817, dok je Zagreb na četvrtom mestu sa 621 učesnikom.

Proglašenje je bilo na Kongresu zimskog biciklizma (Winter Cycling Congress) u Moskvi, gde je Novosadska biciklistička inicijativa dobila Winnie nagradu.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay