Početna Danas u gradu Tura kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, prezentacija argentinskog tanga i “Muzika srca”...

Tura kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, prezentacija argentinskog tanga i “Muzika srca” danas na Trgu slobode

0

Sjajno smo se družili tokom celog jučerašnjeg dana na “Festivalu ljubavi“.

Prvo su najmlađi ukrasili prostor ispred Flower Wall-a. U okviru radionice Galerije Matice sprske, učenici petog razreda OŠ “Đorđe Natošević”, crtali su zastave država turista koji su posetili Novi Sad i “Festival ljubavi” tokom prethodnih dana i na taj način im poželeli dobrodošlicu u naš grad.

Od 16h održan je Dog show – revija pasa za koju je bilo veliko interesovanje. Trg slobode su napunili vlasnici i njihovi kućni ljubimci svih rasa. Vlasnici i psi su prošetali pred publikom, pokazali koliko su poslušni, kao i kakav stajling nose.

Žiri u sastavu: Dragica Batori Miščević-grumer i vlasnica salona Yo Yo puppy, Darko Drobnjak –kinolog, Andjelka Đorđević iz Spansa, Dunja Kovač-doktor veterinarske medicine, biheviorista i predavač na Kinološkoj
akademiji i Maja Stević vlasnica Puppy Pet shopa, odabrao je najbolje u kategorijama – najlepši pas, najposlušniji pas i najlepši stajling.

Muzički program počeo je nastupom hora Muzičke škole “Music Star”, a nakon njih nas je zagrejao Allow bend.

Danas od 17h održaće se Tura kroz ljubavnu istoriju Novog Sada koju će voditi turistički vodič Srđan Bošković.

U 18h održaće se prezentacija argentinskog tanga. Članovi udruženja “Todo Tango” plesaće sa nama i pokazati nam neke od koraka.

U 19h nastupiće sastav “Muzika srca“.

Dobrodošli!

Novosađani i turisti mogu svakog dana od 18 i 19 časova da uživaju u raznovrsnom programu na centralnom gradskom trgu – nastupima akustičnih bendova i umetnika koji izvode klasičnu muziku, a vikendom će biti organizovane plesne večeri i nastupi dečijih vokalnih sastava.

Posetioci će biti u prilici da prisustvuju promocijama knjiga sa temom ljubavi, ljubavnim pričama koje se kriju iza najvećih umetničkih dela galerija, maratonu filmskih klasika, turističkoj turi kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, u saradnji sa Galerijom Matice srpske, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, Galerijom likovne umetnosti poklon-zbirkom Rajka Mamuzića, Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Arenom Cineplex i drugima.

U drvenim kućicama, i ove godine izlagači će tokom trajanja festivala nuditi hranu, piće i rukotvorine. Trg ponovo krasi zid od prirodnog cveća „Flower wall“ na kom je na 30 svetskih jezika napisano „ljubav“. Posetioci mogu da se fotografišu kod „vrata ljubavi“, „kissing pointa“ i retro zida sa ramovima za slike, a svi oni koji budu želeli, mogu se da se provozaju fijakerom ljubavi.

„Festival ljubavi“ organizuju „Color Press Grupa“ i kompanija „Ninamedia“, uz podršku Grada Novog Sada. Manifestacija traje do 17. februara, a više informacija i program festivala možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2018 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Prijatelji festivala su Fuzetea, Unicredit banka i Heineken Srbija.

Autor: NsHronika