Početna Gradske teme Novi Sad ugostio učenike projekta “Razmena mladih profesionalaca”

Novi Sad ugostio učenike projekta “Razmena mladih profesionalaca”

0

prijem ucenika7 20oktobar (1)

Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić primio je u Gradskoj kući učenike Medicinske škole “7. april” iz Novog Sada i učenike medicinskih škola iz Nemačke i Francuske koji učestvuju u projektu “Razmena mladih profesionalaca”. Cilj projekta “Razmena mladih profesionalaca” je razmena učeničkih znanja i dosadašnjeg iskustva, kao i interkulturalna razmena mladih pripadnika različitih naroda kroz mobilnost mladih i neformalno obrazovanje. U Novom Sadu će učenici iz drugih zemalja boraviti šest dana i imaće različite zajedničke aktivnosti.

Veoma smo ponosni na našu Medicinsku školu koja učestvuje u ovom važnom projektu razmene mladih stručnjaka, i što je uspostavila saradnju sa školama medicinske struke iz Nemačke i Francuske. Želim da se zahvalim direktorici i učenicima Medicinske škole što na ovako lep način predstavljaju ne samo svoju školu, nego i Novi Sad i državu čitavom svetu. Grad Novi Sad podržao je ovaj projekat, i nadam se da će naši učenici imati lepu priliku da razmene znanje i iskustvo sa svojim vršnjacima iz inostranstva“, rekao je član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić.

Učenici medicinskih škola iz sve tri države složili su se da im je saradnja na projektu “Razmena mladih profesionalaca” od izuzetnog značaja, jer time nadogađuju svoje znanje, razmenjuju neprocenjiva iskustva, upoznaju različite načine učenja i obrazovanja i sklapaju nova prijateljstva.

prijem ucenika6 20oktobar

Direktorica Medicinske škole “7. april” Aleksandra Ber Božić objasnila je da je u projektu, koji ova škola realizuje od 2011. godine zajedno sa Volonterskim centrom Vojvodine, veoma značajno što naši učenici imaju priliku da otputuju u Nemačku i Francusku, kako bi upoznali svoje vršnjake i videli kako tamo funkscioniše obrazovni sistem.

Ciklus razmene đaka praktično traje dve godine, i ovo je druga godina drugog ciklusa kada je naša škola domaćin. Svaki ciklus razmene ima svoj centralni događaj, a ove godine odlučili smo se za podršku doktorima – klovnovima. Planiramo veliki događaj kako bismo podržali rad organizacije ‘dr Klovnovi’ koja sprovodi programe poseta deci na bolničkom lečenju. Javni događaj počeće u četvrtak, 22. oktobra u 14.30 časova, defileom klovnova od Dunavskog parka, kroz Dunavsku i Zmaj Jovinu ulicu do Ulice kralja Aleksandra gde će od 15 do 18 časova građanima biti predstavljen rad organizacije ‘dr Klovnovi’. Tom prilikom, oko hiljadu učenika Medicinske škole biće obučeno u svoje uniforme sa klovnovskim detaljima“, rekla je direktorica škole i zahvalila se Gradskoj upravi za obrazovanje i Gradskoj upravi za sport i omladinu na velikoj podršci pri realizaciji ovog događaja.

Autor i foto: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs