Početna Gradske teme Počela “Novosadska jesen” na Spensu

Počela “Novosadska jesen” na Spensu

0

12

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sad Aleksandar Petrović prisustvovao je svečanom otvaranju 12. “Novosadske jeseni” koju organizuje Pokret gorana Novog Sada uz podršku Gradske uprave za zaštitu životne sredine i Gradsek uprave za privredu.
Grad Novi Sad će nastaviti da podržava ovu manifestaciju koja je za dvanaest godina postojanja postala brend Novog Sada. Iz godine u godinu ‘Novosadska jesen’ uvrštava nove sadržaje i okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca. Ova godina je od strane Ujedinjenih nacija proglašena za međunarodnu godinu zemljišta, pa je to i tema ovogodišnjih predavanja i radionica. Organizatorima, Pokretu gorana Novog Sada, upućujem iskrene čestitke na dobro obavljenom poslu, sjajnoj organizaciji i raznovrsnom program“, izjavio je Aleksandar Petrović i pozvao sugrađane da u što većem broju posete Novosadsku jesen koja će biti otvorena za posetioce do 24. oktobra.

13

Hor osnovne škole “Žarko Zrenjanin” učestvovao je u svečanosti otvaranja “Novosadske jeseni”. Mališani trećeg razreda otpevali su pesme Ekološka himna i pesmu Ugasite motore jer su želeli na simboličan način da prenesu publici poruku da im za život treba čist vazduh.

11

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji posetioce čekaju proizvođači i uvoznici cveća, moćiće da kupe sadnice, semenke robe, zaštitna sredstva i prateću opremu za uređenje vrtova i enterijera. Pored programa namenjenom za biljke na tezgama se prodaju i proizvodi od meda, zdravstveno-bezbedna hrana i rukotvorine starih zanata.

Autor i foto: Ljiljana Kozarev