Početna Gradske teme Počela “Novosadska jesen” na Spensu

Počela “Novosadska jesen” na Spensu

12

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sad Aleksandar Petrović prisustvovao je svečanom otvaranju 12. “Novosadske jeseni” koju organizuje Pokret gorana Novog Sada uz podršku Gradske uprave za zaštitu životne sredine i Gradsek uprave za privredu.
Grad Novi Sad će nastaviti da podržava ovu manifestaciju koja je za dvanaest godina postojanja postala brend Novog Sada. Iz godine u godinu ‘Novosadska jesen’ uvrštava nove sadržaje i okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca. Ova godina je od strane Ujedinjenih nacija proglašena za međunarodnu godinu zemljišta, pa je to i tema ovogodišnjih predavanja i radionica. Organizatorima, Pokretu gorana Novog Sada, upućujem iskrene čestitke na dobro obavljenom poslu, sjajnoj organizaciji i raznovrsnom program“, izjavio je Aleksandar Petrović i pozvao sugrađane da u što većem broju posete Novosadsku jesen koja će biti otvorena za posetioce do 24. oktobra.

13

Hor osnovne škole “Žarko Zrenjanin” učestvovao je u svečanosti otvaranja “Novosadske jeseni”. Mališani trećeg razreda otpevali su pesme Ekološka himna i pesmu Ugasite motore jer su želeli na simboličan način da prenesu publici poruku da im za život treba čist vazduh.

11

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji posetioce čekaju proizvođači i uvoznici cveća, moćiće da kupe sadnice, semenke robe, zaštitna sredstva i prateću opremu za uređenje vrtova i enterijera. Pored programa namenjenom za biljke na tezgama se prodaju i proizvodi od meda, zdravstveno-bezbedna hrana i rukotvorine starih zanata.

Autor i foto: Ljiljana Kozarev