Početna Gradske teme Novi Sad uplatio 25 miliona dinara za lečenje bolesne dece u inostranstvu

Novi Sad uplatio 25 miliona dinara za lečenje bolesne dece u inostranstvu

0

Juče je potpisan Ugovor o dodeli pomoći Grada Novog Sada Budžetskom fondu za lečenje oboljenja koja se ne mogu lečiti u Republici Srbiji. Grad Novi Sad će u taj fond ove godine uplatiti 25 miliona dinara, a to je suma veća od svih uplata koje su izdvajane iz budžeta Novog Sada u protekle četiri godine.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar.

Budžetski fond je osnovan kako bi bila obezbeđena dodatna finansijska sredstva za lečenje pacijenata, za koje Republički fond za zdravstveno osiguranje ne može da obezbedi dovoljan iznos sredstava za lečenje od uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje.

– Novi Sad pomaže deci koja se ne mogu lečiti u Srbiji. Deca su naše najveće blago, a Novi Sad je grad koji je u ovim teškim vremenima izdvojio najviše novca u protekle 4 godine za lečenje oboljenja koja ne mogu da se leče u Republici Srbiji. Danas sam tom prilikom sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom potpisao Ugovor o dodeli pomoći Grada Novog Sada Budžetskom fondu za lečenje oboljenja koja se ne mogu lečiti u Srbiji, a u fond ćemo uplatiti 25 miliona dinara. Trudićemo se da sledeće godine iz gradskog budžeta izdvojimo još veća sredstva, kako bi svako dete dobilo šansu da ima radosno detinjstvo – napisao je gradonačelnik Novog Sada na svom Instagram profilu.

Izvor: NSU
Foto: Unsplash