Početna Gradske teme Novi Sad uskoro bira ime za svoju senior karticu

Novi Sad uskoro bira ime za svoju senior karticu

0

Grad Novi Sad uskoro bi trebalo da krene u odabir imena za senior karticu, a koja će u budućnosti biti uvedena za korisnike penzija u gradu.

Kako je za “021” poručio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, uprava bi uskoro mogla da otvori konkurs za odabir imena za senior karticu, projekat koji je pokrenut u Beogradu, a nastavio se u nekoliko gradova u Srbiji. Vučević je poručio da se ne žuri sa uvođenjem kartice sa popustima za penzionere jer je cilj napraviti kvalitetnu uslugu.

– Biranjem naziva za senior karticu u Novom Sadu, imamo priliku da budemo kreativni. Nakon svih priprema, želimo da pružimo jednu ozbiljnu ekonomsku, pa i socijalnu podršku za oko 80.000 penzionera u Novom Sadu. Bitno nam je da korisnici budu zadovoljni ponudom i brojem kompanija koje žele da učestvuju u ovom projektu – naveo je Vučević, i dodao da do sada nije sklopljen nijedan ugovor sa potencijalno uključenim kompanijama, zbog temeljne pripreme.

Podsetimo, Vučević je, u društvu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, krajem oktobra prisustvovao zvaničnom predstavljanju senior kartice u Beogradu, a koje su organizovali gradonačelnik prestonice Siniša Mali i premijerka Srbije Ana Brnabić. U Beogradu su senior kartice u upotrebi od novembra i njihovim korišćenjem, penzioneri imaju popust u gradskim preduzećima, u domovima zdravlja, apotekama, supermarketima, radnjama pogrebne opreme…

Uvođenje senior kartice odmah je izazvalo reakciju nadležnih organa, a pre svega Poverenika Rodoljuba Šabića. Šabić je, zbog ekspresnog načina uvođenja senior kartice u Beogradu, sumnje da može da dođe od zloupotrebe podataka i uslova korišćenja kartice pokrenuo postupak nadzora. Zbog obrade podataka za izdavanje senior kartice, podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv gradske uprave Beograda – naime, utvrdio je da je raspolagano JMBG-om građana, bez ikakve potrebe za tim.

Da je senior kartica samo predizborni trik sa “popustom za pogreb” smatra Novo udruženje penzionera Srbije. Ono je upozorilo da senior kartica uvodi podelu na penzionere koji imaju i na one koji nemaju privilegije. Takođe, s uvođenjem senior kartice u Beogradu, istovremeno je isplaćena i jednokratna novčana pomoć za penzionere, što su sagovornici “021” ocenili kao čistu kupovinu socijalnog mira, a naročito uoči izbora u prestonici.

Izvor: 021/Gorica Nikolin
Foto: Ilustracija/Pixabay