Početna Crna hronika Okrivljeni za pucnjavu u Petrovaradinu se ponovo branio ćutanjem

Okrivljeni za pucnjavu u Petrovaradinu se ponovo branio ćutanjem

0

M.M. (33) iz Petrovaradina, optužen za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja, juče je na početku suđenja u novosadskom Višem sudu izjavio da će iskoristiti svoje pravo i da će se braniti ćutanjem.

On se tereti da je u martu 2015. godine više dana ispaljivao hice u kuće i automobile sugrađana u naselju Bukovački do.

Postupak protiv njega se vodio pred Osnovnim sudom, ali je u septembru prošle godine prešao u nadležnost Višeg suda, a predmet se vodio pred najmanje četiri sudije.

Na jučerašnjem suđenju pojavilo se samo dvoje oštećenih, pa će sud pokušati ponovo da dođe do preostalih šest oštećenih i dvoje svedoka, a do nekih od njih uz pomoć policije.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. april.

Podsetimo, pucnjava je počela 12. marta 2015, a na meti se našlo pet kuća i dva automobila. Hici su ispaljeni iz pištolja, a samo u jednom slučaju korišćena je automatska puška.

Prilikom gotovo tročasovnog detaljnog pretresa dveju kuća na Bukovačkom putu, policija i Žandarmerija su pronašle automatsku pušku, pištolj “tetejac”, dve bombe, municiju različitog kalibra. Automatska puška s metkom u cevi, nađena je u automobilu u dvorištu.

Optuženom je na predlog njegovih branilaca ukinut pritvor, posle 15 meseci, i dozvoljen mu je kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay