Početna Kultura Film “Grande Punto” u režiji Novosađanina Vanje Hovana na FEST-u

Film “Grande Punto” u režiji Novosađanina Vanje Hovana na FEST-u

0

Na ovogodišnjem, 46. Međunarodnom filmskom festivalu koji će se održati od 23. februara do 4. marta u Beogradu, biće prikazan i film “Grande Punto” iza koga, u ulozi scenariste i režisera stoji Novosađanin Vanja Hovan.

U gradu u kom vlada vlasnik lokalne televizije Dragan Zloković-Zli, zabranjene su knjige i kultura. Misteriozna naručiteljka – Senka, angažuje tri privatna detektiva da svrgnu Zlokovića sa medijske vlasti. Preko večitih studenata i uličnog dilera knjiga, detektivi pronalaze umetnike u podzemnim hodnicima i mole ih za pomoć…

Uloge u filmu tumače Slobodan Ćustić, Milivoje Obradović, Sergej Trifunović, Dimitrije Aranđelović, Jovana Stipić, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković.

Vanja Hovan rođen je 1983. u Novom Sadu. Završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, dramski odsek, smer režija, u klasi Vlatka Gilića. U periodu od 2002. do 2009. režirao je šest kratkih igranih filmova i četiri pozorišne predstave. Od 2007. zaposlen je na RTV Vojvodina. Godine 2012. režirao je dokumentarni film o novosadskoj skejtbord sceni “SilikoNSko proleće”. Film je prikazan na festivalima u Srbiji i inostranstvu.

Autor: NsHronika
Foto: Promo