Početna Danas u gradu Zimski sajam antikviteta u Novom Sadu

Zimski sajam antikviteta u Novom Sadu

Danas, 22. februara održaće se Zimski sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta, u Domu vojske Srbije u Novom Sadu, od 10:00 do 18:00 časova.

Ovu manifestacija tradicionalno se organizuje 171. put po redu. Pored promotivnog i edukativnog karaktera, ima i prodajni karakter za veći deo izloženih predmeta, kojih će, prema prijavama od preko pedeset izlagača, biti više od 15.000 primeraka.

Sajam ima i kulturološki karakter i uvršten je i u turističku ponudu Grada Novog Sada, regiona, kao i cele Republike Srbije, a okarakterisan je kao kulturni događaj od značaja za Grad Novi Sad.

Izloženi i ponuđeni predmeti, prema periodu nastanka obuhvataju daleku praistoriju, antički period, srednjovekovne civilizacije – kulture, predmete i relikvije svih religija – konfesija, veliki broj umetničkih dela, kako likovne tako i vajarske, zatim dosta ikona, porcelana, stilskog nameštaja, duboreza, nakita, satova, potom dosta tehničkih predmeta, kao i etno predmeta – primeraka.

U toku održavanja Sajma, obavlja se i humanitarna prodaja, a omogućena je i besplatna procena predmeta donetih od posetilaca, ili pak putem foto-dokumentacije, a takođe je omogućena i razmena i otkup.

Generalni pokrovitelj manifestacija je Skupština grada, a humanitarnog dela duhovni pokrovitelj je dr Irinej Bulović, episkop bački.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay