Početna Gradske teme Novi Sad veliko gradilište: Ovo su ulice u kojima su radovi u...

Novi Sad veliko gradilište: Ovo su ulice u kojima su radovi u toku!

Osim što radnici vredno zidaju višespratnice i grade nebodere, nove važne objekte, naš grad je praktično postao otvoreno gradilište pa se vozači ovih dana upuštaju u pravu avanturu kada sedaju u svoje automobile.

Zamene i popravke cevi i vrelovoda, asfaltiranje i krpljenje ulica svakim danom su masovnija slika u gradu te su mnoge ulice zatvorene, a svi vozači prinuđeni su zbog toga da menjaju svoje putanje i idu okolnim putevima da bi stigli do centra ili periferije grada.

To usporava ne samo vozače već i šetače, bicikliste, ali i sugrađane koji se do određenih delova grada voze autobusima. Gradske linije menjaju svoje maršrute, a neinformisani građani se voze stanicu-dve duže nego što su planirali.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Novosadska toplana” ovih dana kopaju u bloku Trga Ferenca Fehera i ulica Maksima Gorkog, Jovana Đorđevića, Vladike Platona i Polit-Desančića.

Stražilovska ulica nije prohodna zbog radova u toj, ali i ulicama Vojvođanskih brigada, Milete Jakšića, Miroslava Antića i Žarka Zrenjanina.

Stanari Podbare obilaze radove u Almaškoj i Ulici Pavla Stamatovića, ali i u bloku Kosovske i ulica Milovana Glišića, Aleksandra Tišme, Gimnazijske, Daničićeve i Zlatne grede.

Na Rotkvariji se radi u bloku ulica Arse Teodorovića, Masarikove i Lukijana Mušickog.

Svi koji idu ka Detelinari, zateći će radnike „Toplane” u bloku ulica Janka Čmelika, Milete Protića i Boška Vrebalova, kao i u bloku ulica Janka Veselinovića, Ilije Birčanina i Kornelija Stankovića.

Menjaju se cevi i u Ulici Novosadskog sajma, na Bulevaru oslobođenja do raskrsnice s Ulicom Pap Pavla, na Bulevaru vojvode Stepe, kao i na Bulevaru cara Lazara od broja 69 do 71. U Sremskim Karlovcima u toku su radovi u blizini toplane „Dudara”.

Nema predaha ni za ekipe JKP „Put“. U okviru redovnog održavanja saobraćajnica nedavno je završeno presvlačenje kolovoza u Omladinskoj ulici, Ulici Omladinske radne akcije i Klisanskom putu na Klisi, gde su u toku završni radovi na uređenju bankina. Osim ovih ulica, na Klisi su u prethodnom periodu završene i Bečejska, Bosutska, Titelska, Velebitska i Stevana Vukmirovića Čike.

Po rečima Biljane Ćubić, zadužene u tom preduzeću za odnose s javnošću, u Ulici Donje Sajlovo, koja je nov asfaltni sloj dobila pre desetak dana, izrađuju se usporivači brzine – ležeći policajci, dok u neposrednoj blizini, u Ulici Jove Vučerića, jedna građevinska ekipa izvodi pripremne radove za presvlačenje novim asfaltom.

Na Trgu Ferenca Fehera i u Ulici Novosadskog sajma u toku su i radovi na zatvaranju raskopanih javnih površina, nakon što je svoj deo posla završila „Novosadska toplana“.

Pomenuti radovi odvijaće se u naredne dve-tri sedmice.

Naša sagovornica kaže da je kolovoz presvučen u nekoliko ulica: Banjalučkoj, Smederevskoj, delu Ulice Branka Ćopića, a u planu je i asfaltiranje Ulice Žikice Jovanovića Španca.

U Veterniku je u toku priprema i struganje oštećenog kolovoza u Školskoj ulici, nakon čega će se narednih dana postaviti novi sloj. Tokom prethodne tri nedelje, novi asfalt dobile su i veterničke ulice Kralja Petra I, Petra Kočića, Tome Maksimovića i Sportska, ističe Biljana Ćubić.

U Futogu je završeno asfaltiranje Partizanske ulice i Ulice Branka Radičevića, a u julu su novi asfalt dobile i Fruškogorska, Ribarska i Ulica Relje Savića.

Što se tiče postavljanja semaforske signalizacije, Biljana Ćubić kaže da je na uglu Bate Brkića i Seljačkih buna završeno pre planiranog roka.

Od nadležnih organa u narednom periodu očekujemo puštanje žutog trepćućeg svetla u probnom režimu rada, koje već funkcioniše na Bulevaru Evrope, kod kasarne i na Bulevaru cara Lazara, poručuje naša sagovornica.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay