Početna Gradske teme Novi Sad veliko gradilište: Ovo su ulice u kojima su radovi u...

Novi Sad veliko gradilište: Ovo su ulice u kojima su radovi u toku!

1

Osim što radnici vredno zidaju višespratnice i grade nebodere, nove važne objekte, naš grad je praktično postao otvoreno gradilište pa se vozači ovih dana upuštaju u pravu avanturu kada sedaju u svoje automobile.

Zamene i popravke cevi i vrelovoda, asfaltiranje i krpljenje ulica svakim danom su masovnija slika u gradu te su mnoge ulice zatvorene, a svi vozači prinuđeni su zbog toga da menjaju svoje putanje i idu okolnim putevima da bi stigli do centra ili periferije grada.

To usporava ne samo vozače već i šetače, bicikliste, ali i sugrađane koji se do određenih delova grada voze autobusima. Gradske linije menjaju svoje maršrute, a neinformisani građani se voze stanicu-dve duže nego što su planirali.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Novosadska toplana” ovih dana kopaju u bloku Trga Ferenca Fehera i ulica Maksima Gorkog, Jovana Đorđevića, Vladike Platona i Polit-Desančića.

Stražilovska ulica nije prohodna zbog radova u toj, ali i ulicama Vojvođanskih brigada, Milete Jakšića, Miroslava Antića i Žarka Zrenjanina.

Stanari Podbare obilaze radove u Almaškoj i Ulici Pavla Stamatovića, ali i u bloku Kosovske i ulica Milovana Glišića, Aleksandra Tišme, Gimnazijske, Daničićeve i Zlatne grede.

Na Rotkvariji se radi u bloku ulica Arse Teodorovića, Masarikove i Lukijana Mušickog.

Svi koji idu ka Detelinari, zateći će radnike „Toplane” u bloku ulica Janka Čmelika, Milete Protića i Boška Vrebalova, kao i u bloku ulica Janka Veselinovića, Ilije Birčanina i Kornelija Stankovića.

Menjaju se cevi i u Ulici Novosadskog sajma, na Bulevaru oslobođenja do raskrsnice s Ulicom Pap Pavla, na Bulevaru vojvode Stepe, kao i na Bulevaru cara Lazara od broja 69 do 71. U Sremskim Karlovcima u toku su radovi u blizini toplane „Dudara”.

Nema predaha ni za ekipe JKP „Put“. U okviru redovnog održavanja saobraćajnica nedavno je završeno presvlačenje kolovoza u Omladinskoj ulici, Ulici Omladinske radne akcije i Klisanskom putu na Klisi, gde su u toku završni radovi na uređenju bankina. Osim ovih ulica, na Klisi su u prethodnom periodu završene i Bečejska, Bosutska, Titelska, Velebitska i Stevana Vukmirovića Čike.

Po rečima Biljane Ćubić, zadužene u tom preduzeću za odnose s javnošću, u Ulici Donje Sajlovo, koja je nov asfaltni sloj dobila pre desetak dana, izrađuju se usporivači brzine – ležeći policajci, dok u neposrednoj blizini, u Ulici Jove Vučerića, jedna građevinska ekipa izvodi pripremne radove za presvlačenje novim asfaltom.

Na Trgu Ferenca Fehera i u Ulici Novosadskog sajma u toku su i radovi na zatvaranju raskopanih javnih površina, nakon što je svoj deo posla završila „Novosadska toplana“.

Pomenuti radovi odvijaće se u naredne dve-tri sedmice.

Naša sagovornica kaže da je kolovoz presvučen u nekoliko ulica: Banjalučkoj, Smederevskoj, delu Ulice Branka Ćopića, a u planu je i asfaltiranje Ulice Žikice Jovanovića Španca.

U Veterniku je u toku priprema i struganje oštećenog kolovoza u Školskoj ulici, nakon čega će se narednih dana postaviti novi sloj. Tokom prethodne tri nedelje, novi asfalt dobile su i veterničke ulice Kralja Petra I, Petra Kočića, Tome Maksimovića i Sportska, ističe Biljana Ćubić.

U Futogu je završeno asfaltiranje Partizanske ulice i Ulice Branka Radičevića, a u julu su novi asfalt dobile i Fruškogorska, Ribarska i Ulica Relje Savića.

Što se tiče postavljanja semaforske signalizacije, Biljana Ćubić kaže da je na uglu Bate Brkića i Seljačkih buna završeno pre planiranog roka.

Od nadležnih organa u narednom periodu očekujemo puštanje žutog trepćućeg svetla u probnom režimu rada, koje već funkcioniše na Bulevaru Evrope, kod kasarne i na Bulevaru cara Lazara, poručuje naša sagovornica.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay

1 KOMENTAR

  1. SVINJARIJA, NEMOZETE GOTOVO UCI U CENTAR KOLIMA, HITNE POMOCI ILI VATROGASNIM KOLIMA, TAKO JE SVE RASKOPANO DA DO POJEDINIH ULICA NEMA ULAZA IMA IZLAZA, NEMA ULAZA ZBOG JEDNOSMERNOG SAOBRACAJA. DJUBRE STOJI ISPRED KUCA JEL SLUZBE GRDSKE CISTOCE NE MOGU DA UDJU. POTPUNO NEPLANSKI DILETANTSKI.

Comments are closed.