Početna Gradske teme Zahtevi se podnose do kraja avgusta: Oko 1.900 dece će dobiti subvencije...

Zahtevi se podnose do kraja avgusta: Oko 1.900 dece će dobiti subvencije za besplatan vrtić

0

Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo”, nakon objave rezultata konkursa za prijem dece u vrtiće, početkom jula dobila je odobrenje od Grada za proširenje liste upisa 20 odsto. Prijem dokumentacije za upis je nastavljen, prilikom čega je upisano još 1.499 mališana.

U toku je podnošenje zahteva za besplatan boravak u vrtićima, odnosno regresiranje, a na to ima pravo treće dete, deca sa smetnjama u razvoju, deca koja primaju dečji dodatak, socijalnu pomoć i deca bez roditeljskog staranja“, istakla je koordinatorka službe za upis, ispis i premeštaj Ružica Svorcan.

Zahtev za regresiranje potrebno je da obnavljaju svi osim roditelja trećeg deteta koja su već upisana i ranije su imala besplatan boravak.

Od početka avgusta Službi socijalne zaštite PU „Radosno detinjstvo” podneto je oko 300 zahteva, a to se može učiniti do 31. avgusta, radnim danom od 8 do 14 časova, a sredom od 8 do 17 časova u Ulici Pavla Simića 9.

Kad su u pitanju privatni vrtići, još nije poznat tačan broj upisanih, ali procena je da će 1.900 dece dobiti subvencije.

Tačniji podaci, po rečima predsednika Upravnog odbora Udruženja privatnih predškolskih ustanova Gorana Urukala, trebalo bi da budu poznati pre početka septembra. Ostavljen je prostor da Grad, ukoliko bude potrebe, učini nešto da bi broj mesta bio veći.

Mi smo procenili da će od septembra biti potrebe za sigurno oko 2.500 dece – objašnjava Urukalo i dodaje da ukoliko se ta cifra ne dostigne, predložili su da se odobrene pare prebace za narednu godinu.

Ove godine novo je to da se predaja dokumenata obavlja preko Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu, dok se to ranije obavljalo u PU „Radosno detinjstvo”.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay