Početna Gradske teme Novi Sad za sada bez novih komunalnih policajaca

Novi Sad za sada bez novih komunalnih policajaca

0

poseta_komunalnoj_policiji8_8novembar

Dok Beograd najavljuje i 1.000 novih komunalnih policajaca, Novi Sad još uvek čeka da mu se odobri zapošljavanje 17 policajaca koji su ranije položili sve obuke i testove.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da Novi Sad nema dovoljan broj komunalnih policajaca, ali da se broj nije ni mogao povećati zbog odluka o ograničenju broja zapošljavanja novih ljudi u administraciji.

Prema njegovim rečima, Grad čeka da počnu da rade 17 komunalaca koji su položili sve, a da o dodatnom povećanju nisu ni mogli da razmišljaju dok se nisu donele odluke o maksimalnom broju zaposlenih u gradskoj upravi.

Da bismo mi mogli da primamo nove komunalne policajce, moramo da racionalizujemo na nivou grada neke druge sektore kako bismo dobili mesta u inspekciji. Naših 17 komunalnih policajca je spremno i očekujemo da dobijemo saglasnost da ih primimo, ali ni to neće biti dovoljno za Novi Sad – rekao je gradonačelnik.

Podsetimo da u Novom Sadu trenutno radi njih 54, od čega su trojica rukovodioca i 51 komunalni policajac, pri čemu su oni raspoređeni na tri smene. Kada se pogleda veličina grada zajedno sa prigradskim naseljima, jasno je da ovaj broj nije dovoljan.

Izvor: 021.rs
Foto: novisad.rs