Početna Gradske teme Novi semafor u Veterniku od danas u probnom radu

Novi semafor u Veterniku od danas u probnom radu

0

Novoizgrađeni semafor na raskrsnici Novosadskog puta i ulice Nova 1, kod Škoda servisa, u Veterniku od danas će biti u probnom radu, na žutom treptaču.

Semaforizacijom ove raskrsnice omogućeno je efikasnije odvijanje saobraćaja, a naročito bezbedniji prelazak pešaka i biciklista preko Novosadskog puta, saobraćajnice sa izrazitim intenzitetom saobraćajnih tokova.

Raskrsnica je, sem svetlosnim signalima, opremljena i dodatnom opremom u vidu displeja za prikazivanje preostalog vremena do pojave zelenog svetla za pešake, tastera za pešake i detektora najave vozila iz sporednih pravaca.

Kako bi se obezbedilo nesmetano kretanje osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama, u zoni raskrsnice formirani su novi pešački prelazi sa pločama vodiljama i taktilnim pločama, kao i nove biciklističke staze u nivou postojeće kolovozne konstrukcije.

Za izgradnju ovog semafora izdvojeno je 12.507.120 dinara, a nakon probnog perioda, semafor će biti pušten u redovan rad.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije apeluju na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljeni semafor, s obzirom na to da je predmetna raskrsnica do sada bila obeležena samo horizontalnom signalizacijom.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad