Početna Gradske teme Novi semafori uskoro na tri lokacije u gradu

Novi semafori uskoro na tri lokacije u gradu

0

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) projektuje semafore koji će biti postavljeni na tri lokacije u Novom Sadu.

Traži se firma koja će projektovati pešački semafor na ukrštanju ulica Geri Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope. Kako se navodi, semafor će na ovoj lokaciji biti postavljen kako bi se obezbedio bezbedan prelaz biciklista i pešaka preko Bulevara Evrope, koji na ovom mestu deli Telep i Adamovićevo naselje. Ovaj semafor će biti usklađen sa semaforom na uglu Bulevara Evrope i Ulice Teodora Pavlovića koji je udaljen oko 200 metara, a koji se ranije projektovan na toj lokaciji.

UGZI radi i na izboru izvođača koji će postaviti semafor na Bulevaru kralja Petra I, kod ulice Paje Markovića Adamova. Ovaj tender se ponavlja jer na prvom nije bilo ponuda, a semafor se postavlja jer se na postojećem pešačkom prelazu često dešavaju nezgode u kojima budu povređeni pešaci. Ovi radovi bi trebalo da koštaju oko sedam miliona dinara.

U toku je i projektovanje semafora koji će se nalaziti na raskrsnici ulica Temerinske, dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma, a kloje radi firma “MHM Projekt” iz Novog Sada po ceni od skoro 700 hiljada dinara sa PDV-om. Ova rasksrsnica kod Najlon pijace će dobiti semafore kako bi se obezbedio bezbedniji prelazak svih učesnika u saobraćaju.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay