Početna Gradske teme Novi vrtić u Veterniku biće završen početkom maja

Novi vrtić u Veterniku biće završen početkom maja

0

Radovi na izgradnji novog objekta PU „Radosno detinjstvo“ Veterniku, koji su počeli u avgustu prošle godine, odvijaju se i brže od planirane dinamike, te će, ukoliko vremenske prilike posluže, posao biti završen početkom maja.

PU „Radosno detinjstvo“ kreće sa nabavkom opreme, pa će opremanje teći sinhronizovano sa građevinskim radovima. U ovom vrtiću će dvorište biti natkriveno, tako da će deca uvek moći da ga koriste. Ukupna vrednost investicije je 300 miliona dinara.

U vrtić će moći da se upiše 250 dece u 10 grupa, četiri jaslene i šest grupa za one malo starije.

– Ovo je treći vrtić u Veterniku, a gradimo nove i na Sajlovu i Adicama. Budžetom za 2022. godinu predvideli smo i sredstva za izgradnju vrtića na uglu ulica Miše Dimitrijevića i Kola srpskih sestara, na mestu gde je nekad bila policijska stanica – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska radova i naglasio da se mnogo ulaže u obrazovni sistem.

– Pred nama je velika investicija izgradnje potpuno nove škole u naselju Jugovićevo, proširujemo kapacitete vrtića u Kovilju u šta ulažemo 120 miliona dinara, završavamo proširenje OŠ „Ivan Gundulić“, Medicinske škole, potom OŠ „Vasa Stajić“, Gimnazije „Laza Kostić“, OŠ „Desanka Maksimović“ u Futogu. Imamo snažnu podršku Pokrajinske vlade da se završi projekat nove škole „Miloš Crnjanski“ na Satelitu, koja je u veoma lošem stanju. Svi ti projekti su prilika da se angažuju građevinci i to pozitivno utiče na BDP i na gradskom i na državnom nivou – zaključio je Vučević.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad