Početna Gradske teme Traži se projektant mini akva parka na Sajmištu

Traži se projektant mini akva parka na Sajmištu

0

Javno preduzeće “Sportsko poslovni centar Vojvodina” traži projektanta akva parka u okviru Sportskog centra “Sajmište”.

Tender za projektanta objavljen je u subotu, 1. januara, a rok za podnošenje je 12. januar.

Procenjena vrednost nabavke je tri i po miliona dinara.

Spens traži firmu koja će uraditi projektni zadatak za izradu projektno-tehničke dokumentacije za dva bazena sa vodenim atrakcijama locirana na SC “Sajmište”.

Kako se navodi u projektnom zadatku, potrebno je projektovati nove vodene sadržaje u dve zone – jedna za decu, a druga za odrasle.

U zoni za decu predviđeno je da se nalaze tri tobogana za decu sa startnom platformom visine oko 4,5 metara i sa prihvatnim bazenom površine oko 100 kvadrata, a dubine 1,2 metra. Takođe se planiraju i vodene atrakcije za decu – manji tobogan, tri pečurke, tri prolaza sa prskalicama i šest prskalica.

U okviru zone sadržaja za odrasle, neophodno je predvideti dva ili tri tobogana različitih visina i prihvatni bazen površine od oko 35 kvadrata. Predviđa se i hidromasažni bazen nepravilnog oblika, kao i hidromašinske instalacije i mašinske sale za sve vodene sadržaje.

Podsetimo, Plan generalne regulacije dela Sportskog centra “Sajmište”, južno od Ulice Novosadskog sajma predvideo je mogućnost da se u okviru kompleksa bazena na Sajmištu sagrade sadržaji namenjeni akva parku, kao i da se obnovi nekadašnje otvoreno klizalište.

Ideja o tome kako bi u budućnosti trebalo da izgleda kompleks bazena izneta je u urbanističkom planu koji je na bio na javnom uvidu u martu prošle godine.

Osim mini akva parka u ovom delu kompleksa bazena Planom je predviđeno i dečije igralište, teren za mini golf, košarkaški teren, stolovi za stoni tenis, teretana na otvorenom i slični sadržaji. Takođe, planiraju i dodatne prostore za ugostiteljske objekte (mini kafe-restoran, poslastičarnica), biletarnicu i paviljon za iznajmljivanje opreme za sport i rekreaciju.

Sportski centar Sajmište postoji od 1965. godine sa nizom otvorenih sportskih terena, dok se deo sa otvorenim bazenima i klizalištem koristio od sedamdesetih godina prošlog veka i vremenom je postao deo JP “Sportski i poslovni centra Vojvodina” (Spens) kao poseban sportski objekat. Trenutno ovaj prostor ima kompleks otvorenih bazena, sa terenima za košarku, stoni tenis i drugo, kao i niz pratećih objekata i nekoliko manjih pomoćnih objekata namenjenih ugostiteljsvu. Uz Ulicu Novosadskog sajama su natkriveni sportski tereni sa pratećim sadržajima na mestu nekadašnjeg otvorenog klizališta.

Izvor: 021.rs
Foto: PIxabay