Početna Gradske teme Novih 80 držača za bicikle uskoro na 11 lokacija u Novom Sadu

Novih 80 držača za bicikle uskoro na 11 lokacija u Novom Sadu

0

Ukupno 80 držača za bicikle biće u narednom periodu postavljeno na 11 lokacija u gradu, najavljuje “Parking servis”.

Lokacije za držače diktiraju saobraćajno-tehnički uslovi, ali se postavljaju i na sugestije Novosađana.

Po 10 novih držača za bicikle biće postavljeno na đačkom igralištu u Ulici dr Vase Savića, kod Oš “Branko Radičević” i OŠ “Jovan Popović”, ispred Medicinske škole “7. april” i kod Policijske ispostave “istok” u Šajkaškoj ulici.

Po pet novih držača za bicikle naći će se ispred osnovnih škola “Prva vojvođanska brigada”, “Đura Daničić” i “Žarko Zrenjanin”, kod vrtića “Dunavski cvet”, Saobraćajne škole “Pinki” i kod upravne zgrade Doma zdravlja u Balzakovoj ulici.

“Reakcije naših sugrađana na postavljanje držača za bicikle na određenim lokacijama u gradu su pozitivne i naišle su na veliko odobravanje. Jedan od kriterijuma je i značaj objekata i institucija, kao i povezanost lokacija sa biciklističkim stazama. Afirmacijom ‘NS bajk’ sistema i popularizacijom alternativnog prevoza u gradu uticali smo na svest ljudi da više koriste i sopstvene bicikle, te na ovaj način stvaramo i uslove za to”, navodi direktor “Parking servisa” Stevan Lugonja.

Širom Novog Sada nalazi se 15 “NS bajk” stanica, a na više od 170 lokacija postavljeno je oko 1.200 držača za bicikle, dodaju u preduzeću.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay