Početna Gradske teme Novo naselje dobilo prvi ograđeni prostor za istrčavanje pasa

Novo naselje dobilo prvi ograđeni prostor za istrčavanje pasa

0

ograda_psi

Novo naselje je dobilo prvi ograđeni prostor za istrčavanje pasa u Novom Sadu, a nalazi se na livadi pored Staračkog doma. Parcela je ograđena žičanom ogradom.

Portparol Gradskog zelenila Ivan Nožinić za 021.rs kaže da će prostor na Naselju kompletno biti završen za najviše desetak dana, a na još dve lokacije do kraja godine.

Sve tri lokacije će biti ograđene, rekonstruisani travnjaci tamo gde je potrebno, postavljene nove info table o prostoru za šetnju pasa, a postaviće se i klupe, kante za otpatke, kao i rekviziti za igranje pasa koje je izradila naša stolarska služba“, kaže Nožinić.

Za sada je u ovom prostoru izgrađena česma i postavljena jedna kanta za otpatke. Građani koji ovde dolaze sa svojim psima kažu za 021 da su zadovoljni, ali da će oni sa manjim psima imati problem jer je ograda u pojedinim delovima nefunkcionalna pošto ima razmak između zemlje i ograde od oko 15 centimetara a to je dovoljno da se pas provuče, ako je neposlušan.

ograda_rupa

Ove godine treba da se još ograde delovi namenjeni psima u Limanskom i parku kod železničke stanice, a naredne godine, najverovatnije na proleće deo Univerzitetskog parka kod Bulevara cara Lazara, prostor kod okretnice u Ulici Ive Andrića, ugao Bulevara kneza Miloša i okretnice u produžetku Bulevara Jovana Dučića, prostor u osovini Đorđa Nikšića Johana na Novom naselju, Ugao Oblačića Rada, Boška Vrebalova i Milenka Grčića na Detelinari, deo Omladinskog parka, kao i prostor između Bloka VIII i železničke pruge u Petrovaradinu.
Svemu je prethodila inicijativa udruženja “PAN Novi Sad” koje je zatražilo da se ovaj problem reši kao što je to u Beogradu.

Autor i foto: 021.rs