Početna Gradske teme Novo vozilo za Narodnu kuhinju Crvenog krsta

Novo vozilo za Narodnu kuhinju Crvenog krsta

Novo vozilo  (1)

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Nikola Ćirović i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovali su predaji novog vozila koje je dato na korišćenje Narodnoj kuhinji Crvenog krsta.

Grad Novi Sad je iz budžeta Grada obezbedio sredstva u vrednosti od 2,5 miliona dinara za nabavku jednog vozila marke Fiat Dukato. Vozilo će služiti za distribuciju lanč paketa korisnicima programa Narodne kuhinje koji se nalaze u prigradskim mestima, distribuciju kuvanih obroka i prevoz humanitarne pomoći socijalno ugroženom stanovništvu Grada Novog Sada – rekao je prof. dr Nikola Ćirović i pohvalio poslovanje Gradske organizacije Crvenog krsta koja je u 2015. godini uštedela deo sredstava koja služe za pripremanje kuvanih obroka zahvaljujući donatorima.

Novo vozilo  (2)

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović rekao je da je to za nepuna dva meseca još jedno uručenje ključeva vozila za ustanove gde se Grad Novi Sad ne pojavljuje kao osnivač.

Nakon vozila koje smo predali na korišćenje školi “Milan Petrović” i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, kao i Okružnom zatvoru danas ovde uručujemo ključeve još jednog novog vozila Narodnoj kuhinji, što samo govori u prilog tome da aktuelna gradska vlast vodi računa o svim građanima Novog Sada – rekao je Aleksandar Petrović.

Novo vozilo  (3)

Sekretar Crvenog krsta Grada Novog Sada Dragan Lazić zahvalio se Gradu i naglasio da vozilo koje su dobili na korišćenje ima ogroman značaj za svakodnevno funkcionisanje ove ustanove koja u jednom danu podeli 600 obroka u svoja dva objekta.

Broj ‘lanč’ paketa namenjen korisnicima Narodne kuhinje u prigradskim naseljima je znatno porastao u poslednjih nekoliko godina, tako da će novo vozilo znatno olakšati distribuciju 800 ‘lanč’ paketa krajnjim korisnicima – rekao je Dragan Lazić.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad