Početna Gradske teme Novosađane razbesnele slike smeća na keju posle prve slobodne noći po ukidanju...

Novosađane razbesnele slike smeća na keju posle prve slobodne noći po ukidanju vanrednog stanja

Preksinoć su Novosađani prvi put posle više od 50 dana mogli da se prošetaju napolju u večernjim satima, bez ograničenja, jer je ukinuto vanredno stanje.

Međutim, umesto šetnje, pojedini, uglavnom mlađi Novosađani, odlučili su da se okupe na Keju žrtava racije, kod spomenika “Porodica”, koje je već godinama jedno od popularnih mesta za okupljanje mladih.

Fotografije koje su se raširile društvenim mrežama nisu bile naročito lepe – gomila smeća je ono što je ostalo na keju. To nije ništa novo, s obzirom na to da se ovakav scenario na keju konstantno ponavlja svakog leta.

Posted by Crnojevic Goran on Thursday, May 7, 2020

– Žalosno je što je tinejdžerima već par godina unazad to postalo glavno mesto okupljanja. Nije problem okupiti se, već to što upravo ovo ostavljaju za sobom. Jadni ulazi preko puta gde uriniraju. Žalosno je što niko to ne kažnjava ili ne ograniči. Sve polazi od kućnog vaspitanja i kazni po džepu – napisala je jedna Novosađanka.

Druga sugrađanka se osvrnula na to što je veliki broj mladih pohrlio napolje posle ukidanja vanrednog stanja.

– Mi smo beznadežan slučaj. Trudili smo se da spljoštimo krivu, a sada nam je cilj da je vinemo u nebesa – navela je ona.

U Gradskoj čistoći su za “021” potvrdili da je njihove radnike na keju jutros dočekala veća količina smeća.

U preduzeću apeluju na građane da čuvaju okolinu i da ne ostavljaju otpad tamo gde mu nije mesto. Kako su kratko naveli  na keju gde se godinama unazad okupljaju mladi, ima sasvim dovoljno korpi za otpad koje su postavljene upravo kako bi posetioci mogli da odlože ambalažu u njih.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay