Početna Gradske teme Novosađani dobijaju još jednu bajk stanicu

Novosađani dobijaju još jednu bajk stanicu

0

Prekoputa stare kasarne “Arčibald Rajs” na Futoškom putu polako ali sigurno niče nova, 13. po redu bajk stanica, te će sugrađani ubrzo imati prilike da i na tom mestu iznajmljuju bicikle JKP “Parking servis”.

Radnici su iskoristili blago zahlađenje da bi započeli izgradnju. Do sada je urađena betonska podloga, a vredno se postavlja noseća mentalna konstrukcija koja će definisati izgled same stanice. Kada se završi njeno montiranje, pristupiće se izradi krovnog pokrivača radi zaštite od vremenskih neprilika. Na kraju će se instalirati i automatizovani sistem za iznajmljivanje, vraćanje i naplatu bicikala.

Završetak radova, kako “Dnevnik” saznaje od rukovodioca Službe JKP “Parking-servis” za odnose sa javnošću Radovana Jeknića, očekuju se za deset do 15 dana, te će nakon tog perioda Novi Sad biti bogatiji za još jednu bajk stanicu. Kao i na ostalim mestima, i nova stanica će biti opremljena sa 14 bicikala. Podsećamo na to da je cena iznajmljivanja bicikla 20 dinara po satu, dok je dnevna karta 100. Izrada korisničke kartice za rentiranje bicikla za ljubitelje ekološki prihvatljivog transporta je 500 dinara. To je jednokratni trošak koji se plaća pri inicijalnom korišćenju usluge. Korisnici koji iznajme bicikle, trebalo bi da ih vrate u stanju u kojem su ih preuzeli jer su u suprotnom dužni da plate naknadu štete koja je propisana posebnim cenovnikom.

Svi bicikli su opremljeni standardnom opremom poput korpe, svetla i zvona, a atestirani su na maksimalnu nosivost od 90 kilograma, dok je korpa na četiri kilograma.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay