Početna Gradske teme Novosađani na Gradić festu pomažu lečenje Jugoslava Berklovića

Novosađani na Gradić festu pomažu lečenje Jugoslava Berklovića

Humanitarna akcija za pomoć u lečenju Jugoslava Berklovića biće organizovana za vreme Gradić festa, koji će se održati od petka, 1. septembra do nedelje, 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Tokom tri dana, svi humani građani imaće priliku da pomognu Jugoslavu iz Sremske Kamenice. Jugoslav je pre četiri godine, vozeći motor, doživeo tešku saobraćajnu nezgodu, posle koje je ostao nepokretan. Jugoslava od trenutka kada je doživeo nesreću i tešku povredu kičme neguju roditelji koji su stari, a zbog nezavidne materijalne situacije ne mogu da obezbede potreban novac koja je zakazana za kraj godine.

Jedan od organizatora akcije Jovica Vukša kaže za 021 da će na humanitarnom štandu koji će biti postavljen u Gradiću posetiocima festivala biti ponuđene igračke, knjige, stripovi i cveće u zamenu za humanitarnu SMS poruku “110” koju treba poslati na broj 3030.

Jedna SMS je jedna igračka, dok će neka vrednija knjiga biti na primer dve ili tri poruke. Na ovaj način neće biti nikakve razmene novca, pa će sve biti transparentno, i nema mogućnosti nikakve prevare“, navodi Vukša za 021.

Tokom festivala radno vreme štanda će biti od 18 časova do ponoći.

Takođe, Vukša poziva sve koji imaju knjige, stripove ili igračke koje im ne trebaju da ih doniraju. Stvari se mogu odneti u knjižaru “Lemi” u Puškinovoj ulici (pored Limanske pijace), u knjižaru Bobo u Miletićevoj 45 i u knjižaru Nublu (preko puta Isidorine gimnazije).

Akciju su podržale udruženja “UGRIP”, “Itrasil”, “Rilej” i “Novi Sad ima srce”.

Izvor: 021.rs