Početna Gradske teme Novosađani okupljeni u grupu na Fejsbuku prete kolektivnom tužbom protiv “Galensa”!

Novosađani okupljeni u grupu na Fejsbuku prete kolektivnom tužbom protiv “Galensa”!

Pre izvesnog vremena na društvenoj mreži Fejsbuk pojavila se stranica pod nazivom Kolektivna tužba Novosađana protiv kompanije Galens“. Za sebe tvrde da ne pripadaju ni jednoj političkoj opciji, te da su potpuno razočarani u sve političke partije koje su imale priliku da budu na vlasti od pada režima Slobodana Miloševića, kako na gradskom, tako i na pokrajinskom i republičkom nivou.

Reč je o građanima Novog Sada koji, kažu, za sada, iz potpuno jasnih razloga žele da ostanu anonimni. Kažu da je kap koja je prelila čašu bilo je emitovanje naručene navijačke pesme putem razglasa snage od nekoliko kilovata koji je bio postavljen na vrh krana na jednom gradilištu kompanije “Galens” na Limanu.

“Nedavno sam postao otac, a moja supruga se posle teškog porođaja kojeg je jedva preživela vratila sa našom bebom kući pre dvadesetak dana. Supruga je i dalje iscrpljena zbog teškog porođaja, a beba je od kada su došli kući iz Betanije dva puta imala temperaturu, veoma je osetljiva i nije baš najboljeg zdravstvenog stanja. Te večeri kada je odjednom kao neka eksplozija počelo da trešti to navijačko urlanje, moja supruga je dobila nervni slom a beba se toliko zacenila od plakanja da je na momente prestajala da diše. To je trajalo, čini mi se čitavu večnost. Kada je prestalo, do jutra sam pokušavao da smirim i suprugu i bebu. Prevršili su sve mere i granice, došlo je.vreme da ustanemo u odbranu naše dece i naših porodica!”, kaže za naš portal jedan od članova ove Facebook grupe.

Ova grupa građana poziva sve one “kojima je dosta terora i maltretiranja” da se pridruže kolektivnoj tužbi protiv kompanije “Galens” i najavljuje da tu neće stati. Nameravaju da tuže i sva državna preduzeća, ali i sve Skupštine stanara zgrada koji su omogućili političkim aktivistima da iz njihovog prostora, kako kažu – terorišu Novosađane.

Grupa se nalazi na Facebook stranici: https://facebook.com/stopgalensovomteroru/

Autor: NsHronika
Foto: Printscreen