Početna Gradske teme Novosađani pokazali humanost u akciji “Humani ponedeljak”

Novosađani pokazali humanost u akciji “Humani ponedeljak”

5

Najmlađim Novosađanima, obolelim od retkih i teških bolesti, uručeni su čekovi na iznose sakupljene u akciji “Humani ponedeljak”. Ovo je treća godina u kojoj Gradsko zelenilo sprovodi akciju sakupljanja novca svakog ponedeljka na Štrandu, za lečenje obolele dece.

Čekovi su danas uručeni šesnaestogodišnjoj Teodori Milić iz Novog Sada za lečenje matičnim ćelijama u Nemačkoj. Radnici Gradskog zelenila su se na Zboru radnika odrekli jedne dnevnice za Teodorino lečenje (476.333 dinara), a na Štrandu je tokom akcije “Humani ponedeljak” prikupljeno još 263.000 dinara.

Pomoć su primili i dvanaestogodišnja učenica ŠOSO “Milan Petrović” Jelena Jankov, koja boluje od neuropatije i kojoj je donirano 81.310 dinara, kao i Nemanja Milošević, šestogodišnji dečak iz Novog Sada koji boluje od teškog oblika pervazivnog poremećaja, kojem su posetioci Štranda donirali 109.080 dinara.

Takođe, 155.800 dinara prikupljeno je za Aleksandra Adamovića iz Gajdobre, koji je pre pet godina, posle teške saobraćajne nesreće, ostao potpuno nepokretan i bez sposobnosti govora.

U naredne dve nedelje ukupan iznos prikupljene pomoći preći će pet miliona dinara, kažu u Zelenilu.

Autor: 021.rs