Početna Gradske teme Novosađani pokažite još jednom koliko ste humani i pomozite malenom Milanu

Novosađani pokažite još jednom koliko ste humani i pomozite malenom Milanu

milan_borenovic

Udruženje “Novi Sad ima srce”, u saradnji sa organizacijom “Relay”, “Komšija” i kafićem “Crazy frog” u nedelju 5. jula organizovaće humanitarnu akciju na Štrandu, sa ciljem da pomognu malom Milanu Borenoviću. Ovo je još jedna u nizu akcija pod sloganom “Igračkom do osmeha”, koja se sastoji od prikupljanja polovnih igračaka, koje se zatim prodaju mališanima, a sav dobrovoljni prilog odlazi u humanitarne svrhe, kaže za 021 Jovica Vukša iz organizacije “Novi Sad ima srce”.
Pozivamo sve Novosađane da u nedelju dođu na našu najlepštu plažu, uživaju u prirodi a pritom pomognu našem malom Milanu Borenoviću. Imamo dovoljno igračaka koje ćemo prodavati na štandu od 15 do 19:30 časova, kod kafića ‘Crazy frog’. Kao i do sada pomoć će nam pružiti i volonteri iz ‘Relay-a’ i ‘Komšija’, a i ‘Crazy frog’ će 10 odsto od svog dnevnog pazara priložiti za Milanovo izlečenje“, rekao je on za 021.
Milan Borenović je osmogodišnji dečak iz Šajkaša koji boluje od cerebralne paralize zbog koje ima brojne probleme sa kojima se bori i potrebna mu je pomoć humanih ljudi. Milanova mama Slađana za 021 objašnjava u kakvoj je situaciji Milan i kakva mu je pomoć potrebna.

Milan nije samostalan i ne može sam da stoji, a mora da bi mogao da se razvija. Zbog toga su lekari preporučili da mu nabavimo stalak, odnosno pomagalo pomoću kojeg će moći samostalno da stoji uspravno. Sva sreća pa smo pronašli odgovarajući stalak i to u Srbiji, ali na žalost nemamo dovoljno novca. Takođe, Milanu su neophodne i kapi ‘Semax’, tablete ‘Magna B’ i suplementi ‘Proefa’, a sve su to medikamenti koji koštaju“, kaže Slađana, koja pored Milana ima još dvoje dece, međutim samo njen suprug radi i prihodi su im nedovoljni.
Podsetimo, Slađana Borenović je jedna od mama iz Šajkaša, koje su se samoorganizovale da pomognu svojoj deci sa invaliditetom. One su osnovale udruženje “Sve što mogu da uradim”, koje u okviru prostorija mesne zajednice Šajkaš organizuje kreativne radionice sa defektolozima i nastavnicima, koji deci pomažu pri učenju.

Autor i foto: 021.rs