Početna Sport Dođite i budite deo streetball basketa!

Dođite i budite deo streetball basketa!

0

basket

Nakon osvojene Bronzane medalje na završenim Evropskim igrama u Baku-u, basket groznica se nastavlja. Na novosadskoj plaži Štrand 11. jula održaće se internacionalni turnir u basket 3×3 pod nazivom ZERO 21 Novi Sad, gde će odmeriti snage dvanaest najboljih ekipa. Ovaj turnir ima status FIBA satelit turnira, a pobednička ekipa stiče pravo učešća na najboljem evropskom challenger-u u Moskvi koji će biti održan 24. jula. Pored toga, pobedničku ekipu čeka nagrada od 1.000 eura kao i plaćen put na turnir.

Publika na Štrandu imaće priliku da vidi najbolji basket i uživa u sportu koji je kod nas veoma popularan, a u prilog tome ide osvojena medalja naših basketaša na Evropskim igrama zbog kojih je ovaj sport postao još popularniji. Kako bi događaj na Štrandu bio kompletan, organizatori su se potrudili da publici ne bude dosadno ni u pauzama između mečeva kada će nasutpiti popularna hip hop grupa THCF, a ceo događaj uveliča će i plesni nastup devojaka iz Point Dance studija.

Timovi koji učestvuju na ZERO 21 Novi Sad turniru su: Olimp Beograd; Team Liman – Orion Menjačnice, Ranč – Beograd, HunTeam (Budimpešta, Mađarska), Master caffe (Star Banovci), Fisher Grupa (Zagreb, Hrvatska), Vrbas, Auto KućaSekulić – Novi Sad, Gladijator – Ugljevik (RepublikaSrpska), XXX (Sarajevo, BosnaiHercegovina), Arnold – Novi Sad, France Team (Pariz, Francuska).

Autor: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs