Početna Gradske teme Novosađani se ponovo žalili na narkomane u blizini Metadonskog centra

Novosađani se ponovo žalili na narkomane u blizini Metadonskog centra

Građani ulica Mikole Kočiša, Drinske, Prištinske i Hajduk Veljkove ponovo su pred Gradom izneli svoje probleme vezane za narkomanske zavisnike, korisnike metadona i pacijente Metadonskog centra pri Kliničkom centru.

Prema njihovim rečima, neposredna blizina ove ustanove i veliki broj korisnika koji svakodnevno dolaze po terapiju ugrožavaju i ometaju normalno kretanje njihove dece i njih samih, u ovim ulicama.

Oni naglašavaju da neretko doživljavaju i upade i provaljivanja narkomanskih zavisnika u dvorišta i kuće, koji svojim neprimerenim ponašanjem, galamom i pretnjama dovode u pitanje bezbednost svih stanovnika kvarta. Oni su se takođe zahvalili na brzoj intervenciji koja je usledila nakon prethodnog obraćanja Komisiji, naročito Gradskom zelenilu na raščišćavanju zapuštenog šiblja i drveća, ali i naglašavaju da to nije rešilo njihov osnovni problem.

Kako su objasnili, ostaju pri zahtevu da se Metadonski centar izmesti.

Članovi Komisije za predstavke i predloge jednoglasno su se saglasili da je ovo zaista veliki problem i da će se obratiti svim nadležnim institucijama kako bi se ovaj problem što pre rešio.

Izvor: 021.rs
Foto: Screenshot