Početna Gradske teme Novosađani uz Plavi orkestar i vatromet dočekali Novu godinu

Novosađani uz Plavi orkestar i vatromet dočekali Novu godinu

Novosađani su i ove godine ispunili Trg slobode i uz spektakularan vatromet odbrojali poslednje sekunde 2017. i početak 2018. godine.

Pravo zagrevanje načinio je maestro Darko Rundek, priređujući atmosferu vrednu pamćenja uz svoje neponovljive hitove: Ruke, Ima ih, Ay Carmela i Apokalipso, a nastup je završio u poznatom stilu i zajedno sa publikom otpevao Šejn.

Rundek je scenu napustio nešto posle 11 časova, kada su Novosađani okupirali binu i nestrpljivo čekali prve tonove poznatih pesama svih generacija. Plavi orkestar je već prvim pesama digao atmosferu i upozorio prisutne na sat – ostalo je još nekoliko minuta do ponoći.

Odbrojavanjem sekundi do ponoći sa legendarnim Lošom, 2018. godina stigla je u Novi Sad i višeminutni vatromet mnogi su uspeli da zabeleže na snimcima svojih mobilnih telefona. Bliži bini uživali su i u eksploziji konfeta, koja je naročito oduševila brojne mališane prisutne na Trgu slobode, u pratnji roditelja.

Najuporniji dočekali su bend S.A.R.S. nešto više od sat vremena posle ponoći, koji je, uz dobro poznatu energiju, u Novi Sad doneo i nove pesme, objavljene specijalno pred novosadski doček. Sa publikom su napravili kolektivnu fotografiju za pamćenje.

Čuvari reda dali su sve od sebe da bezbednosna situacija bude pod kontrolom, a u pripravnosti su bile i ekipe hitne pomoći. Prve informacije su da nije bilo većih incidenata na dočeku na glavnom gradskom trgu i u širem centru grada, gde su se tokom dana odvijale dnevne, a uveče noćne žurke.

Svečanom dočeku na Trgu slobode prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je prethodno posetio dežurne ekipe vatrogasaca, policije i hitne pomoći.

Procena je da je na trgu i u okolnim ulicama bilo više od 40.000 građana.

Izvor: 021.rs
Foto: Screenshot

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here