Početna Gradske teme Novosađanin tvrdi da ga je kontrolor GSP-a gurnuo iz autobusa

Novosađanin tvrdi da ga je kontrolor GSP-a gurnuo iz autobusa

Novosađanin S.K. tvrdi da ga je u subotu, 6. jula, kontrolor GSP-a gurnuo iz autobusa i potom vređao.

On je za “021” ispričao da je u subotu rano ujutru, u povratku sa “Exita”, na Bulevaru Mihajla Pupina, na stanici kod Doma zdravlja, krenuo da uđe na prednja vrata autobusa sa novcem u rukama kako bi kupio kartu, ali mu je tada stariji kontrolor, koji je stajao kod vrata, rekao da ne može da uđe u autobus ako nema kartu. Kako kaže mladić, on je odgovorio da će kartu kupiti u autobusu kod vozača kao što je i praksa u javnom prevozu. Tada ga je, kako tvrdi, kontrolor odgurnuo tako da je pao unazad i udario o kiosk i beton.

Prilikom pada je, prema njegovim rečima, zadobio lakše povrede, što je utvrđeno na pregledu u Urgentnom centru. S.K. priča da je tada pozvao policiju.

– Stajao sam tako 10-15 minuta, dok nije došla patrola policije. Kontrolor je stajao sa dvojicom kolega i sve vreme mi upućivao uvrede i pretnje sa homofobnim sadržajem – tvrdi ovaj Novosađanin.

Priča da je u ponedeljak otišao u GSP gde je proveo sate čekajući, dok mu nisu omogućili da podnese prijavu, a da iz policije ni do danas nije dobio zapisnik ili belešku. Kaže i da očekuje da policija i uprava GSP-a reaguju, jer kontrolor ne bi smeo fizički da nasrće na ljude u autobusu, kao ni da ih vređa.

U Novosadskoj policiji su za “021” potvrdili da su imali prijavu incidenta, ali sem informacije da istražuju slučaj nisu naveli druge podatke.

– Pripadnici policije izašli su na lice mesta odmah po prijavi jednog Novosađanina da ga je kontrolor GSP-a, nakon verbalne rasprave, izgurao iz autobusa i da je on potom pao i udario glavom u trafiku. Policija je obavila razgovor sa svim učesnicima događaja i preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja svih okolnosti tog događaja – navode u Policijskoj upravi.

U GSP-u ni posle nekoliko dana nisu želeli da govore o ovom incidentu.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija