Početna Gradske teme U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

I dalje je u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije, navode u novosadskom centru Ministarstvu odbrane.

Pravo prijavljivanja imaju državljani i državljanke Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa.

Ceo konkurs možete da pronađete OVDE.

Više informacija može se dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs, u centru Ministarstva odbrane u Novom Sadu, Ulica Braće Jovandić 4, u kancelariji Ministarstva odbrane u Bačkoj Palanci, Kralja Petra Prvog 16 (tel. 021/210-1170) i ponedeljkom u kancelariji Baču, Trg Dr Zorana Đinđića 2 (tel. 021/770-007).

Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat za dobrovoljno služenje vojnog roka odlazi u jedan od centara za obuku Vojske Srbije (Sombor, Valjevo ili Leskovac). Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.

Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika, podsećaju u Ministarstvu odbrane.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay