Početna Gradske teme Novosađanka besplatno ustupa stan kako bi pomogla u borbi protiv epidemije

Novosađanka besplatno ustupa stan kako bi pomogla u borbi protiv epidemije

Rediteljka iz Novog Sada Mia Knežević, odlučila je da besplatno ustupi stan u centru Novog Sada institucijama ili organizacijama koje se bore protiv epidemije virusa korona.

U moru loših vesti koje ovih dana čitamo i slušamo zbog epidemije virusa korona, pojave se i one koje dokazuju da solidarnost nije neka vrlina davnih vremena.

Takvu vest donosi Mia Knežević, rediteljka iz Novog Sada. Ona je na svom Fejsbuk profilu podelila status u kojem navodi da ustupa svoj stan u centru grada, bez ikakve nadoknade, na korišćenje tokom vanrednog stanja Kliničkom centru Vojvodine, Farmaceutskoj komori, Medicinskom fakultetu ili svim srodnim institucijama i udruženjima, ukoliko treba da se smesti medicinsko i farmaceutsko osoblje, s obzirom na to da staje prevoz. Stan je opremljen i u njega mogu da stanu dve osobe.

Mia Knežević za “021” poručuje da je njen potez proizvod najobičnije potrebe da se pomogne u teškoj situaciji.

– Ovo je najobičnija potreba da pomognem medicinskim i farmaceutskim radnicima i radnicama, jer mislim da neće imati dovoljno uslova. Donekle je predvidivo šta će se dešavati, ali ne znamo kojom brzinom i u kojoj meri, pa sam htela na vreme da ukažem pomoć i podršku – poručuje kratko Knežević.

Ovaj potez naišao je na pohvale mnogih, a sada se čeka da se jave oni kojima je stan potreban.

Inače, Mia Knežević je kreativna mlada rediteljka, koja pravi predstave čije su teme društveno angažovane, kakve su “Požar. Konstrast/Laundž ili Tamo gde smo ostali”, “Nebeski odred”. Režirala je i predstavu “Dva viteza iz Verone”, po istoimenoj komediji Vilijama Šekspira, koja je nedavno imala premijeru.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay