Početna Gradske teme “Novosadska cvetna pijaca” u petak i subotu na platou Spensa

“Novosadska cvetna pijaca” u petak i subotu na platou Spensa

0

Novosadska cvetna pijaca” u jesenjem ciklusu, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada održaće se u petak i subotu, 11. i 12. oktobra. Cvetne pijace se održavaju na platou ispred Spensa.

Cilj organizovanja ovih manifestacija je promocija malih proizvođača i da im se omogući da predstave svoje proizvode našim sugrađanima.

Na “Novosadskoj cvetnoj pijaci”, svim sugrađanima, sugrađankama i posetiocima Novog Sada će se predstaviti proizvođači i izlagači cveća, sadnica, opreme za hortikulturu, meda, hrane, umetničkih zanata. Izlagači su pripremili ponudu sezonskog cveća, sadnica četinara i lišćara, kaktusa, perena, rasada, opreme za sadnju i baštu, nešto zdravo i slatko i slano, ručno proizvedeno i ukrasno. Izlagači se svaki put trude da predstave neke nove vrste biljaka. Kao i do sada svaki savet oko nege određene biljke se mogu dobiti od izlagača.

U petak će se održati radionica “Medoljub” namenjena najmlađim sugrađanima na kojoj će se upoznati sa medenim putem pčelice, na koji način su povezane biljke i pčele i na koji način nastaje zlatni nektar – med. U subotu će se održati i radionica “Sasvim prirodna subota” za najmlađe sugrađane Goroljube, i sve one koji to žele da postanu, sa početkom u 10.30 časova. Radionice “Medoljub” i “Sasvim prirodna subota” su deo projekta “Goranska eko avantura” koji je podržala Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay