Početna Kultura Sutra počinje najveće izdanje PDP konferencije do sada

Sutra počinje najveće izdanje PDP konferencije do sada

0

Svečano otvaranje 11. PDP konferencije zakazano je za sutra, 10. oktobar, s početkom u 19 časova, u kulturnoj stanici Svilara.

Ovogodišnju PDP konferenciju svečano će otvoriti:
Violeta Đerković, koordinatorka Kulturne stanice “Svilara” projekta Fondacije “Novi Sad 2021”,
Nataša Igić, koordinatorka za saradnju sa institucijama, OPENS 2019,
Dr Sandra Dedijer, vanredna profesorka Departmana za grafičko inženjerstvo i dizajn Fakultura tehničkih nauka u Novom Sadu i
Dajana Vujaklija, izvršna direktorka PDP konferencije

Ovom prilikom biće otvorena izložba PDP konferencije pod nazivom Apsorpcija na kojoj će biti predstavljeni radovi mladih autora koji su prošli konkurs PDP-a, a prisutni će moći da pogledaju i jedinstveni model neformalne i zabavne prezentacije Pecha Kucha Night gde će se predstaviti kreativci iz Časopisa Forma, Beogradskih Grafita, časopisa Tristotrojka i novosadskog brenda Revolver. Moderator ovog dela programa biće Goran Mirković, dok će za muzički deo programa biti zadužena Milana Nikić a.k.a. Beton i Šljokice.

Svečano otvaranje predstaviće početak 11. PDP konferencije kreativnih medija, koja ove godine nosi temu ABSORPTION ili Apsorpcija/Upijanje i najveće je izdanje konferencije do sada! PDP konferencija će ove godine trajati sve do 13. oktobra i to na četiri lokacije u Novom Sadu!

Ulaz na četvorodnevni multidisciplinarni program konferencije u kulturnoj stanici Svilara i na drugim lokacijama će, kao i do sada, biti besplatan. Kompletan program i satnica nalaze se na zvaničnom sajtu PDP konferencije na ovom linku.

Podsećamo vas i da danas 9. oktobra, kanadski vizuelni umetnik Ben Johnston započinje oslikavanje murala na njegovu inicijativu na fasadi zgrade u ulici Antona Čehova, preko puta Kulturne stanice Eđšeg! Ben Johnston je jedan od 7 predavača 11. PDP konferencije čije predavanje “Trust the process” će zainteresovani moći da poslušaju u petak u 19 i 30 časova u kulturnoj stanici Svilara.

Foto: Promo