Početna Gradske teme Novosadska kriminalistička policija ostaje bez dugogodišnjeg šefa Saše Barjaktarovića

Novosadska kriminalistička policija ostaje bez dugogodišnjeg šefa Saše Barjaktarovića

0
SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Novosadska policija ostaje bez dugogodišnjeg šefa kriminalističke policije Saše Barjaktarovića, saznaje 021. Prema našim nezvaničnim informacijama, on će biti imenovan za komandira policijske stanice u Žablju.

Za 021.rs u policiji nisu mogli da potvrde, ali ni da demantuju ovu informaciju, a Barjaktarović i dalje radi u policijskoj stanici u Novom Sadu. Od izvora bliskih vrhu novosadske policije nezvanično smo čuli da je smena Barjaktarovića izvesna, i da se očekuje da novi načelnik imenuje sebi bliske ljude za šefove sektora ili zamenike, što se redovno dešava kad se promeni načelnik.

Rešenje o smeni Barjaktarovića očekuje se danas.

Podsetimo da je smena šefa kriminalističke policije nastavak kadrovskih promena u Policijskoj upravi Novi Sad. Polovinom januara sa mesta načelnika novosadske policije smenjen je Siniša Radaković, i poslat u Direkciju policije u Beogradu. Na njegovo mesto je postavljen Milorad Šušnjić koji je prethodno bio načelnik policije u Subotici, a inače je pre toga radio u Novom Sadu kao šef grupe za razbojništva.

Smena Barjaktarovića je usledila tačno mesec dana nakon pucnjave kod Osnovne škole “Đura Daničić” na Podbari, kada je usred dana ranjen Niko Uskoković Skole (38). Do danas nisu uhvaćeni počinioci, mada se u javnosti pojavila informacija da je ovaj obračun posledica rata između kriminalne ekipe Gorana Kovačevića Goranca i Dalibora Nišavića Čode.

Da će Barjaktarovićeva smena uslediti videlo se i po natpisima u pojedinim beogradskim tabloidima koji su vodili pravu kampanju protiv njega zbog navodnih veza sa kriminalom, konkretno grupom oko Kovačevića.

Dodajmo i da još nije poznato ko će biti novi šef Kriminalističke policije u Novom Sadu, a imenovanje se očekuje uskoro.

Autor i foto: 021.rs