Početna Danas u gradu Besplatno spremanje osmaka za prijemni u Novom Sadu

Besplatno spremanje osmaka za prijemni u Novom Sadu

0

Nezaposleni profesori i studenti volonteri u okviru udruženja “Veseli voz”, držaće besplatne časove iz srpskog jezika, matematike, hemije i fizike, kao pripremu za upis u srednju školu i u Novom Sadu, u Računarskoj gimnaziji Smart (Trg mladenaca 5, II sprat).

Predsednica udruženja Violeta Maksović, kaže da im se, nakon pisanja 021.rs, o nedostatku prostora za rad u Novom Sadu, jer je udruženje iz Futoga, javilo mnogo njih koji su želeli da pomognu besplatnim ustupanjem prostora.

“Tri političke partije, dve privatne skole (Smart i BIT – Business&Information Technology School ) i nevladina organizacija Atelje, kao i mnogi drugi želeli su da pomognu. Bilo je teško da se odlučimo. Studenti su se prijavili u rekordnom broju da drže nastavu. Kada budemo znali konačan broj studenata, formiraćemo grupe. Do tada, deca mogu da se prijavljuju. Savezi studenata PMF-a i Filozofskog fakulteta su takođe mnogo pomogli i dalje su nam na raspolaganju što se tiče ‘nastavnika’. To je jedna velika briga manje. Zahvaljujemo se svima koji su bili spremni da pomognu, divni ljudi žive u našem gradu”, navodi ona i dodaje da su im u Novom Sadu na raspolaganju tri učionice i nekoliko termina.

Prijave su do 5.marta, časovi pocinju 11. marta i traju do samog prijemnog ispita.

Zainteresovani roditelji mogu da se jave preko Fejsbuk stranice udruženja “Veseli voz”, odu lično u udruženje u Ulicu Republike Srpske 45, ili pozovu na telefon 062/86-23-945.

Udruženje Veseli voz časove organizuje četvrtu godinu za redom, a inače tokom godine organizuje i besplatne časove za lakše savladavanje gradiva iz drugih predmeta.

Autor: Suzana Stojićević
Foto: Ilustracija