Početna Gradske teme “Novosadska razmena knjiga” poklanja 365 knjiga svojim sugrađanima

“Novosadska razmena knjiga” poklanja 365 knjiga svojim sugrađanima

0

“Novosadska razmena knjiga” osnovana je 2017 godine, i od tada je ova organizija uz pomoć volontera i brojnih sugrađana organizovala 14 događaja različitog obima.

Ove godine trebalo je da se održe četiri razmene knjiga u Kulturnoj stanici “Eđšeg” ali ih, usled nepovoljne situacije izazvane pandemijom, nije bilo moguće realizovati.

– Najčešće postavljano pitanje za vreme pandemije, ni za jednu od nas, nije bilo “Kako su tvoji” nego “A kad će razmena?”. Tako da smo morale da uradimo nešto i odlučile da za 365 dana bez razmene podelimo 365 knjiga do kraja ove godine. Nadamo se da ćete ih pronaći. Trudimo se da ih ostavljamo svuda po gradu, i po okolini Novog Sada. Tako da znate da ne morate da dolazite u centar ili na Grbavicu, kao ranije, da biste dobili knjigu za sebe, nego možete da prošetate do parka ili da odete sa detetom do igrališta i možda baš tu pronađete neku od naših knjiga – objašnjava Katarina Kostić, autorka bloga “Prerazmišljavanje”.

Knjige ćete prepoznati po nalepnici na kojoj piše “2020. – godina bez Novosadske razmene knjiga”. Organizatorski tim vas moli da im, ukoliko pronađete knjigu, pošaljete fotografiju ili da selfi sa knjigom objavite na nekoj društvenoj mreži uz #knjigegreju.

– To je i cilj ove razmene – da nas knjige ugreju u bilo kakvim vremenima i da jedni sa drugima delimo tu radost čitanja. U ime organizacije “Novosadske razmene knjiga”, želim da vam poželim srećne praznike i da vas podsetim da je knjiga uvek dobar poklon. Mi ćemo neke od naših knjiga ostavljati po knjižarama u gradu, tako da ih možete pronaći i tamo, i usput pogledati i kupiti sebi ili drugima nešto – zaključuje naša sagovornica.

Izvor: Mojnovisad
Foto: Ilustracija/Pixabay