Početna Gradske teme Novosadska uprava poništila tender za uređenje okoline na Limanu zbog matematičke greške

Novosadska uprava poništila tender za uređenje okoline na Limanu zbog matematičke greške

0

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) poništila je sopstveni tender za komunalno uređenje okoline budućeg supermarketa Lidl, na Limanu 4, zbog matematičke greške.

U odluci se navodi da je novim računanjem ustanovljeno da je procenjena vrednost niža za više od 13,4 miliona dinara u odnosu na to koliko bi radovi zaista trebalo da koštaju.

“U toku postupka, projektant je u delu hidrotehničkih radova, uočio da je načinjena računarska greška u excel-u i da su jediničke cene po pojedinim pozicijama veoma niske i nekorektne, te da je za ovu predmetnu javnu nabavku potrebno izdvojiti sredstva u iznosu od 70.192.047 dinara bez PDV-a, odnosno 84.230.456,4 dinara sa PDV-om”, stoji u dokumentu UGZI-a, u koji je 021.rs imao uvid.

Prema prvobitno datoj proceni, pre provere računice, UGZI je radove procenio na 59 miliona bez PDV-a, odnosno na 70,8 miliona dinara sa PDV-om.

Za očekivati je da će UGZI ponoviti tender u narednim nedeljama, jer gradnja “Lidla” na Limanu uveliko traje.

Prema projektu, planirano je saobraćajno i komunalno uređenje okoline ovog trgovinskog objekta na kraju Limana 4. Tako će Ulica Ive Andrića, od Ulice heroja Pinkija do 1.300 kaplara, dobiti više stotina metara novih biciklističkih i pešačkih staza.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay