Početna Gradske teme Novosadska uprava poništila tender za uređenje okoline na Limanu zbog matematičke greške

Novosadska uprava poništila tender za uređenje okoline na Limanu zbog matematičke greške

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) poništila je sopstveni tender za komunalno uređenje okoline budućeg supermarketa Lidl, na Limanu 4, zbog matematičke greške.

U odluci se navodi da je novim računanjem ustanovljeno da je procenjena vrednost niža za više od 13,4 miliona dinara u odnosu na to koliko bi radovi zaista trebalo da koštaju.

“U toku postupka, projektant je u delu hidrotehničkih radova, uočio da je načinjena računarska greška u excel-u i da su jediničke cene po pojedinim pozicijama veoma niske i nekorektne, te da je za ovu predmetnu javnu nabavku potrebno izdvojiti sredstva u iznosu od 70.192.047 dinara bez PDV-a, odnosno 84.230.456,4 dinara sa PDV-om”, stoji u dokumentu UGZI-a, u koji je 021.rs imao uvid.

Prema prvobitno datoj proceni, pre provere računice, UGZI je radove procenio na 59 miliona bez PDV-a, odnosno na 70,8 miliona dinara sa PDV-om.

Za očekivati je da će UGZI ponoviti tender u narednim nedeljama, jer gradnja “Lidla” na Limanu uveliko traje.

Prema projektu, planirano je saobraćajno i komunalno uređenje okoline ovog trgovinskog objekta na kraju Limana 4. Tako će Ulica Ive Andrića, od Ulice heroja Pinkija do 1.300 kaplara, dobiti više stotina metara novih biciklističkih i pešačkih staza.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay