Početna Gradske teme Novosadska verzija “Monopola” u prodaji od oktobra

Novosadska verzija “Monopola” u prodaji od oktobra

Doduše, još uvek se ne zna kako će igra tačno izgledati.

Na adresu britanske kompanije Winning Moves, koja izrađuje jednu od omiljenih društvenih igara “Monopol”, u prethodnom mesecu stiglo je mnogo predloga za različite lokacije, znamenitosti i ulice u gradu koje bi, po mišljenju naših sugrađana, trebalo da se nađu na tabli specijalnog izdanja te igre koja će biti u vezi s Novi Sadom.

Kako za “Dnevnik” navodi Lazar Vuković, direktor razvoja firme Winning Moves, igrači bi najviše voleli da se na tabli izdanja “Monopol Novi Sad” nađu Zmaj Jovina i Dunavska ulica, Bulevar oslobođenja i, svakako nezaobilazna, Petrovaradinska tvrđava.

– Sada je red na našim kreativcima da naprave lepu ediciju “Monopola Novi Sad”, a još uvek ne znamo kako će tačno igra izgledati, ali je sigurno da će imati 28 polja za kupovinu, kao i u svakom izdanju – rekao je za “Dnevnik” Vuković, te dodao da je planirano da igra bude lansirana u oktobru, kada će svi detalji tog izdanja biti poznati.

“Monopol Novi Sad”, navodi novosadski dnevni list, prodavaće se širom sveta, i to kroz dvojezično izdanje – na srpskom i engleskom, stoga će ljubitelji te igrice moći bliže da se upoznaju s atrakcijama našeg grada. Кako “Dnevnik” saznaje, nije isključeno da se uz to izdanje društvene igre štampa i prodaje materijal za edukovanje igrača, da bi bliže upoznali ceo grad. Na izradi će biti angažovano oko 50 ljudi, kako iz Novog Sada, tako i iz Londona.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay