Početna Gradske teme Novosadska IT zajednica prikuplja računare za decu iz Dečijeg sela

Novosadska IT zajednica prikuplja računare za decu iz Dečijeg sela

Humanitarna akcija novosadske IT zajednice je u toku, za obezbeđivanje računara deci iz Dečijeg sela.

U Dečijem Selu postoji 10 kućica, u kojima je smešteno u proseku sedmoro dece. Kućice za sad nemaju obezbeđene računare za decu. Postoji jedan računarski centar u Dečijem selu, koji nije dovoljan da zadovolji potrebe svih.

Deca odrastaju bez računara, u svetu u kojem je život bez savremenih tehnologija postao nezamisliv, gde su računari i nužnost i prilika za ostvarenje kvalitetnih karijera. Dok njihovi vršnjaci imaju mnogo više mogućnosti, razvoj dece iz Dečijeg sela u IT tehnologijama je prilično ograničen.

Novosadska IT zajednica je odlučila da se organizuje i da pokuša da reši ovaj problem.

Cilj je da se okupe IT firme i pomognu prikupljanjem novčanih sredstava ili obezbeđivanjem računara, kažu u Vivify Ideas, koja je pokrenula akciju.

Želimo da animiramo i druge firme da se uključe. Potrebno je obezbediti računare i mrežnu infrastrukturu koji će se postaviti u Dečijem selu. Do sada su se uključili VegaIT, Smart School, NovaLite, RenderedText, iCodeFactory, CodeTribe, Superawesom i VivifyIdeas. Donacija može biti u novcu ili u opremi. I oprema koja nije nova je dobrodošla i može pomoći da rešimo ovaj problem“, poručuju u toj firmi.

Sve zainteresovane IT firme mogu se javiti na contact@vivifyideas.com za više informacija.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here