Početna Gradske teme I Apoteka “Novi Sad” dobija privatnog partnera

I Apoteka “Novi Sad” dobija privatnog partnera

Odbornici Skupštine grada danas, 26. januara će kao vanrednu tačku dnevnog reda sednice, razmatrati predlog o tome da Apotekarska ustanova “Novi Sad” uđe u javno-privatno partnerstvo.

Ovim predlogom Novi Sad će privatnom partneru ponuditi 70 odsto udela u Apoteci na 10 godina, dok će Grad i dalje imati 30 odsto vlasništva. Lokalna vlast očekuje da će se na ovaj način sačuvati mreža državnih apoteka u Novom Sadu i prigradskim naseljima, jer ova ustanova sada posluje sa ogromnim gubicima i radnici ili ne primaju nikave zarade ili ih dobijaju sa velikim zakašnjenjem.

Od privatnog partnera koji će biti izabran na javnom tenderu narednih meseci, Grad će tražiti da pokrije gubitke, racionalizuje poslovanje i uloži u ustanovu.

O tome da će Grad krenuti u javno-privatno partnerstvo u Apoteci “Novi Sad” najavljeno je pre nekoliko meseci, a Republika je dala saglasnost na ovaj posao krajem prošle godine.

Ovo će biti druga gradska ustanova koja će biti predata privatniku na upravljanje, pošto je u toku izbor partnera za “Stan” i tu se na tenderu javio samo jedan ponuđač, Litvanska kompanija “Civinity” koja je i ranije bila zainteresovana za taj posao.

Izvor: 021.rs
Foto: Apoteka Novi Sad

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here