Početna Gradske teme Novosadske škole, vrtići i druge ustanove dobijaju 200 jelki s busenom

Novosadske škole, vrtići i druge ustanove dobijaju 200 jelki s busenom

Gradsko zelenilo podeliće školama, vrtićima i drugim ustanovama u Novom Sadu 200 jelki s busenom.

U pitanju je projekat “Produžimo život jelkama” koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Jelke će uoči božićnih i novogodišnjih praznika dobiti osnovne škole, vrtići “Radosnog detinjstva”, Dečija bolnica, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, SOS Dečije selo u Sremskoj Kamenici, Klinički centar Vojvodine, Gerontološki centar, Klinika za ginekologiju i akušerstvo, Crveni krst, Svratište za decu i mlade i druge ustanove u Novom Sadu.

Radi se o jelkama sa busenom koje će posle praznika biti vraćene u zemlju u dvorišta ustanova kojima će biti podeljene.

Podsetimo da je Zelenilo počelo prodaju jelki s busenom na četiri lokacije u Novom Sadu. Jelke s busenom prodaju se na Trgu slobode u okviru manifestacije “Winter fest”, u Limanskom parku, na platou ispred Spensa i kod crkve na Novom naselju.

Prodaja jelki u Limanskom parku, kod Spensa i na Novom naselju počinje u subotu, 15. decembar. Na Limanu će jelke moći da se kupe od 7 do 15 časova, dok će prodajna mesta na Novom naselju i kod Spensa raditi od 9 do 17 časova.

Cena jelki visine do 1,2 metra je 1.600 dinara, za one do 1,7 metara potrebno je izdvojiti 1.800 dinara, dok jelke koje su više od dva metra koštaju 2.000 dinara.

“Jelke sa busenom ne bi trebalo da se drže u blizini izvora toplote, prilikom kićenja treba voditi računa da se ošteti vrh drveta, jelku je potrebno svakodnevno orošavati, a zalivati dva do tri puta nedeljno vodom koja je prethodno odstojala nekoliko sati na sobnoj temperaturi”, poručuju u “Zelenilu”.

U “Zelenilu” pozivaju građane da im se obrate ukoliko žele da jelke posade na javnu površinu, bez obzira na to da li su sadnicu kupili na njihovim prodajnim mestima ili na nekom drugom mestu. Građani se “Zelenilu” mogu obratiti pozivom na broj: 021-21-00-266.

Izvor: 021.rs
Foto: PIxabay