Početna Gradske teme Novosadski biciklisti neće nula dinara za rupe na stazama

Novosadski biciklisti neće nula dinara za rupe na stazama

kriticna_masa_majOko 500 biciklista okupljenih na novosadskoj Kritičnoj masi provozalo se ulicama Novog Sada.

Okupljanje u Limanskom parku je trajalo oko pola sata i tom prilikom je javno iznet podatak da u 2014. za popravku biciklističkih staza realizovano nula dinara. Reakcije biciklista su bile jednoglasne i burne. Predstavnici Novosadske biciklističke inicijative pozvali su prisutne da prate i uključe se u aktivnosti i pozive na akcije, kako bi se ovakve stvari ubuduće sprečile. Raspoloženje je uprkos ovoj informaciji ostalo dobro.

Vožnja je protekla bez incidenata, uz pratnju policije. Neobična situacija zabeležena je na uglu Rumenačke i Bulevaru kralja Petra I kada je jedna aktivistkinja uočila da je na automobilu koji čeka da kolona biciklista prođe izduvana guma. Kolona je bila dovoZavršni pozdrav je održan na Trgu slobode, gde su prisutni još jednom javno poručili da ne žele da prihvate realizaciju nula dinara za popravku biciklističkih staza i završili vožnju podizanjem bicikala.kriticna_masa_maj2

Deo učesnika se oprobao u takmičenju spretnosti vožnje bicikla i tom prilikom su osvojili nagrade čiji su pokrovitelji bili Novosadska biciklistička inicijativa, Popcycle i JKP Parking Servis. Nagradni fond su činile dve modne torbice za bicikl, sedište za decu za bicikl, vaučer za NSBike rentiranje bicikala i dve igre Biciklopol.ljno duga da je vozač izašao iz automobila, izvadio pumpu i naduvao gumu.
Autor> 021