Početna Gradske teme Novosadski Bulevar Evrope čeka “Lidl”

Novosadski Bulevar Evrope čeka “Lidl”

0

Lidl Pixabay.com

Novi Sad će dobiti još jedan supermarket. Međunarodni trgovinski lanac “Lidl” uskoro će započeti izgradnju svog objekta površine 2.500 kvadratnih metara, na parceli površine 1,1, hektar, na raskrsnici Bulevara Evrope i Bulevara vojvode Stepe, koju je kupio pre nešto manje od četiri godine.

Ova parcela, koju je “Lidl Srbija supermarketi” kupio na licitaciji JP “Zavod za izgradnju grada”, u junu 2012. godine, uskoro bi trebalo da bude komunalno uređena. Očekuje se da će ZIG raspisati tender za izbor izvođača radova na izgradnji saobraćajnih površina, atmosferske kanalizacije i javnog osvetljenja na ovoj parceli.

Objekat u Novom Sadu identično je projektovan kao test filijala koju gradimo u Smederevu. Početak gradnje planiran je za 2016, a otvaranje svih naših maloprodajnih objekata planirano je za 2018. godinu – kažu u “Lidlu”.

U “Lidlu” napominju da se ova kompanija trenutno nalazi u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za buduće prodajne objekte, a u to je uključen i Novi Sad.

Ono što je izvesno jeste da smo počeli sa izgradnjom prvog prodajnog objekta – test filijale u Smederevu. Izgradnja ove test filijale treba da posluži kao ugledni primer našim poslovnim partnerima, kao i da nama pruži mogućnost testiranja i usmeri nas kada je u pitanju izgradnja ostalih filijala. Ova filijala je bruto građevinske površine 2.528 kvadratnih metara. Projektovana je prema najnovijem konceptu naših objekata i predstavlja osnov za dalju gradnju – ističu u “Lidlu”.

Detalje u vezi s vrednošću investicija, kao i budućim brojem zaposlenih u objektu u Novom Sadu, u “Lidlu”, međutim, još uvek nisu nisu mogli da preciziraju.

Novosadske gradske vlasti su takođe saopštile kako će ovaj nemački lanac trgovina gradnju početi sredinom ove godine, pa su, u skladu s tim, usvojen Program uređivanja građevinskog zemljišta za ovu godinu.

20 PRODAVNICA

U Srbiji bi, kako je nedavno najavljeno, ovaj nemački trgovinski lanac, koji u više od 20 evropskih zemalja ima 9.000 prodavnica, trebalo da otvori 20 objekata. U Novom Sadu su, navodno, zainteresovani i za kupovinu parcele na kojoj se trenutno nalazi rasadnik JKP “Gradsko zelenilo”, na Futoškom putu.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija / Pixabay.com