Početna Gradske teme Novosadski Centar za socijalni rad zatražio pomoć policije

Novosadski Centar za socijalni rad zatražio pomoć policije

0

Novosadski Centar za socijalni rad zatražio je stalno prisustvo policije na svim spratovima zgrade da bi se obezbedila bezbednost.

“Dnevnik” piše da je Centar apelovao na nadležne da iznađu rešenje za sprovođenje sudskih odluka o nadziranom viđanju deteta razvedenih roditelja s roditeljem s kojim dete ne živi. Ti susreti se organizuju u prostorijama centra, ali se u praksi pokazuje da oni sa sobom nose i bezbednosni rizik, pošto centri nemaju uslove za njihovo organizovanje. O tome će se razgovarati u Osnovnom sudu između predstavnika Centra za socijalni rad, predsednika suda i sudija.

Problemi sa kojima se suočava ova ustanova su se nagomilali, a okidač da za isti sto sednu predstavnici Centra, Pokrajinske vlade, sociolozi i psiholozi bila su ubistva u centrima za socijalni rad na Novom Beogradu i u Rakovici.

Potrebna nam je podrška policije, suda, ombudsmana, pokrajinskih i gradskih organa, jer tu nailazimo na neke probleme. Nemamo dovoljno razumevanje za ono što radimo. Nažalost, u situacijama u kojima je i život ugrožen, krivac se traži u Centru za socijalni rad, koji je prvi na udaru, a pri tom se ne analizira kompletna situacija“, poručila je direktorka Centra Dobrila Čačija, prenosi “Dnevnik”.

Sociolozi i psiholozi smatraju da su nadzirani susreti roditelja i deteta izgubili smisao, te su stava di bi oni trebalo da se, iz bezbednosnih razloga, organizuju u prostorijama suda.

Podsetimo, u sredu se dogodilo ubistvo ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, kada je M. N. (43) ubio svoju suprugu i četvorogodišnjeg sina. Teže povrede nožem zadobila su tri radnika Centra, a veću tragediju sprečili su komunalni policajci koji su se tu zatekli.

Autor: Dnevnik, 021.rs
Foto: 021.rs